avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri imobiliare cumparate dupa casatorie cu bani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri imobiliare cumparate dupa casatorie cu bani proprii - obiect de partaj?

Buna ziua.Detin mai multe conturi in valuta si lei.Intentionez sa ma casatoresc.Dupa casatorie vom cumpara 2 apartamente care vor fi achitate integral cu bani din conturile proprii.
Intrebari:
1.In urma unui divort,cele 2 apartamente cu ambele parti trecute in actele de cumparare vor fi considerate bunuri proprii sau comune?
2.Dar in situatia in care exista unul sau mai multi copii, pot face obiectul unui partaj?
3.Daca cele 2 partamente vor fii considerate ca bunuri comune ce ar trebui sa fac acum sa evit partajarea lor?

Va multumesc mult pentru raspuns.

Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
claus30, utilizator
Cel mai recent răspuns: claus30 , utilizator 20:26, 21 Iulie 2010
Ar fi bine sa cumparati cele doua apartamente inainte de casatorie, dupa va trebui sa faceti dovezi ample ca le-ati dobindit cu venituri proprii.Copii nu influenteaza cu nimic partajul bunurilor comune
buna ziua .
de ce nu cumparati imobilele dupa oficializarea casatoriei ??
in contractul de vanzare-cumparare a apartamentelor , treceti-va doar pe dvs. prorpietar, nu si pe sotie. ( viitoarea ).
daca o mentionati si pe dansa, bunul va deceni comun, fiind achizitionat pe numele amandurora.

solutii:
1. cumparati apartamentele anterioa incheierii casatoriei , doar pe numele dvs. , din banii dvs.
nu acceptati nici un fel de suma , indiferent cat de mica din partea viitoarei sotii .
intabulare in CF .
2. daca totusi vreti neaparat sa le cumparati dupa casatorie, pt. a pastra regimul de bunuri proprii ale dvs., tb. sa faceti contractul doar pe numele dvs. in calitate de cumparator .
de asemenea in contr. de v-c cereti notarului sa mentioneze faptul ca banii cu care s-au cumparat apartamentele provin din conturile dvs. personale, si sumele de bani le-ati avut anterior oficializarii casatoriei , deci sunt doar banii dvs .
astfel, apartamentele vor fi bunuri proprii ale dvs.
daca totusi si viitoarea sotie va contribui cu o suma de bani , ai dansei, mentionati de asemenea, care a fost contributia dansei .
astfel, daca se va ajunge vreodata la un partaj, sa se stie din start regimul juridic al bunurilor. ;)
va multumesc pentru raspunsurile rapide si eficiente.
Cele 2 apartamente au fost un exemplu.Valoare conturilor trec de 5 apartamente.De ce nu le cumpar inainte?Fiindca nu mai este timp.Am doar 3 saptamani la dispozitie si nici nu am ajuns in ro.Ea nu va contribui cu nici o suma dar cred ca in momentul cumpararii bunurilor imobiliare va cere sa fie trecuta in acte.Daca voi accepta,care este procentajul in cazul unui partaj sa fie impartite egal ?
Ce alte solutii ar exista ca bani avuti inainte de casatorie sa nu faca obiectul unui partaj?Daca raman neatinsi in continuare in conturile existente pot fi impartiti ?


Va multumesc anticipat pentru orce sugestie si sfat.

roxanel a scris:

buna ziua .
de ce nu cumparati imobilele dupa oficializarea casatoriei ??
in contractul de vanzare-cumparare a apartamentelor , treceti-va doar pe dvs. prorpietar, nu si pe sotie. ( viitoarea ).
daca o mentionati si pe dansa, bunul va deceni comun, fiind achizitionat pe numele amandurora.



aveti vreo legatura cu dreptul, in general? sau cu codul familiei, daca va suna cunoscuta aceasta alaturare de cuvinte?
buna ziua Romibaro.
Te rog da-mi o solutie.Din fraza de mai sus reiese clar ca nu esti de acord cu unele aspecte.Intrebarile raman aceleasi.Mersi anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Partaj lore33 lore33 Buna seara! Am si eu cateva intrebari ptr dvs, daca imi puteti raspunde va multumesc anticipat. Sunt intr-o relatie de 5 ani si doresc sa ma casatoresc, detin ... (vezi toată discuția)
Partaj sskk sskk Buna ziua. De 6luni sunt casatorit dar am obs ca actul resp schimba persoana de langa mina.Pe scurt am un apartament dobandit prin contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Depozite / bani economisiti / bunuri imobile in caz de casatorie tiss25 tiss25 Buna Ziua, Sunt intr-o relatie cu o fata de aproximativ 2 ani de zile si as dori sa stiu ce se intampla cu bunurile personale dinainte de casatorie in cazul ... (vezi toată discuția)