avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna seara! Am si eu cateva intrebari ptr dvs, daca imi puteti raspunde va multumesc anticipat. Sunt intr-o relatie de 5 ani si doresc sa ma casatoresc, detin cateva imobile si o suma de bani. Ce act ma sfatuiti sa fac intre mine si viitorul sot astefel incat in momentul unui partaj (Doamne fereste!:stunned:), sa fiu acoperita, sa nu sa se imparte? Dupa casatorie intentionez sa construies o casa pe terenul meu din banii mei, sau sa achizitionez un nou imobil. Ce trebuie sa fac daca o sa ajungem la divort acestea sa nu se imparta?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:16, 24 Noiembrie 2009
Bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.
Sotii nu pot incheia conventii cu privire la un eventual si viitor partaj, dar, daca un asemenea eveniment se va produce, la impartirea bunurilor se tine seama de contributia fiecarui sot la dobandirea patrimoniului comun.

pastrati dovezi cu privire la provenienta resurselor B-)
va multumesc de raspuns
sa inteleg ca daca eu aduc dovada (pastrez documentul privind viramentul bancar )ca am cumparat imobilul cu banii din contul meu personal (bani pe care ii detineam inainte de casatorie) la partaj imobilul va ramane in posesia mea???
Daca dovediti ca imobilul respectiv a fost achizitionat din banii dvs (bun propriu), atunci imobilul respectiv va avea calitatea de bun propriu, chiar daca a fost achizitionat in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Imobil de dinainte de casatorie geo1234 geo1234 Buna seara, In cazul in care vand un imobil dobandit inainte de casatorie, iar banii rezultati din vanzare ii pun la banca - depozit la termen - , in cazul ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)