avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil de dinainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil de dinainte de casatorie

Buna seara,

In cazul in care vand un imobil dobandit inainte de casatorie, iar banii rezultati din vanzare ii pun la banca - depozit la termen - , in cazul in care ceva merge prost in casnicie si se ajunge la partaj, acesti bani din depozit vor fi ai mei sau se vor imparti cu sotia?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
geo1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:59, 17 Iulie 2015
vor ramane ai dvs pt ca provin din instrainarea unui bun propriu.
cu stima, cassy
Sumele dobandite din vanzarea bunurilor proprii sunt tot proprii, prin urmare nu se vor imparti in cazul unui partaj.
Cand infiintati depozitul trebuie sa declarati sursa provenientei banilor si indicati drept sursa vanzarea bunului propriu.
Sumele de bani obtinute din vanzarea unor bunuri proprii (bunurile detinute dinainte de incheierea casatoriei) sunt tot bunuri proprii si acestea, in caz de divort, nu vor face parte din masa bunurilor comune supuse partajului. Va recomand sa pastrati contractul de vanzare iar suma de bani obtinuta sa o depuneti la banca pe numele dv., iar in cazul in care veti achizitiona un bun (mobil sau imobil) din aceasta suma, in timpul casatoriei, sa semneze si sotia dv. ca bunul achizitionat in timpul casatoriei din banii dv. proprii reprezinta un bun propriu al dv. ;)
Dar in cazul in care cu acesti bani rezultati din vanzare, la o scurta perioada de timp, achizitionam un alt imobil, mai spatios, folosind exclusiv banii rezultati din vanzarea primului imobil (al meu de dinaintea casatoriei), in cazul partajului, al doilea imobil, dobandit in timpul mariajului, se va imparti cu sotia?
Daca ati fi citit ce am scris mai sus, nu mai puneati aceasta intrebare. ;)

Alte discuții în legătură

Partaj divort teodosie113 teodosie113 Doresc sa instrainez o mostenire. In urma vanzarii intentionez sa cumpar o alta proprietate. Sunt casatorit si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)