avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil de dinainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil de dinainte de casatorie

Buna seara,

In cazul in care vand un imobil dobandit inainte de casatorie, iar banii rezultati din vanzare ii pun la banca - depozit la termen - , in cazul in care ceva merge prost in casnicie si se ajunge la partaj, acesti bani din depozit vor fi ai mei sau se vor imparti cu sotia?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
geo1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:59, 17 Iulie 2015
Daca achizitionati un alt bun imobil sau mobil (puteti achiztiona si o masina nu numai un imobil) folosind exclusiv banii din vanzarea bunului propriu trebuie sa mentionati in contractul de vanzare cumparare sursa provenientei banilor altfel se va considera bun comun.
Asa este, am postat mesajul la foarte putin timp dupa dvs (20:34-20:36) si nu am apucat sa vad ca deja exista un raspuns la intrebarea mea.

Multumesc mult tuturor. E clar acum.
Daca aveti dovada provenientei banilor nu veti avea probleme.
Daca ea va dovedi ca nu este asa sau ca nu este chiar asa veti avea probleme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort teodosie113 teodosie113 Doresc sa instrainez o mostenire. In urma vanzarii intentionez sa cumpar o alta proprietate. Sunt casatorit si vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Divort KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE SOTUL A AVUT O CASA INAINTE DE CASNICIE,ACEASTA CASA A FOST VANDUTA DUPA CE NE-AM CASATORIT .CU BANII PRIMITI AM CUMPARAT O ALTA CASA IN ALTA LOCALITATE.DACA ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)