avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort?

Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort chiar daca eram casatorit la momentul primirii mostenirii...dar intrebarea mea este daca eu vand apartamentul mostenit in timpul casatoriei si achizitionez o casa, de aceeasi valoare sau aproximativa, tot in timpul casatoriei, aceasta casa se va imparti la un eventual divort fiind considerat bun comun dobandit in timpul casatoriei sau se considera bun cumparat din mostenire si ca arate nu se imparte?
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 01:08, 7 Decembrie 2010
daca stipulati in acte provenienta banilor, nu vor fi probleme in cazul unui partaj.
Va fi tot bun propriu si nu va face obiectul partajului in caz de divort dar va intra in masa succesorala si se va imparti intre mostenitorii dvs.(inclusiv sotia daca va supravietuieste) in caz de Doamne fereste!
Multumesc pentru raspuns! O zi buna!
pretul imobilului pe care doriti sa il cumparati trebuie sa fie egal sau mai mic decat pretul de vanzare al imobilului dobandit prin mostenire. cand faceti contractul de vanzare cumparare sa se faca mentiunea ca sunteti casatorit, dar banii cu care cumparati imobilul provin din vanzarea unui bun propriu. de asemenea, in cadrul contractului sa existe si declaratia sotiei dvs referitor la acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul dintre soti elena mituta elena mituta Va rog sa ma ajutati!!!! spuneti -mi daca sotia are dreptul la proprietate (imobil)daca pe actul de vanzare cumparare scrie ca banii provin din mostenirea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)