Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort chiar daca eram casatorit la momentul primirii mostenirii...dar intrebarea mea este daca eu vand apartamentul mostenit in timpul casatoriei si achizitionez o casa, de aceeasi valoare sau aproximativa, tot in timpul casatoriei, aceasta casa se va imparti la un eventual divort fiind considerat bun comun dobandit in timpul casatoriei sau se considera bun cumparat din mostenire si ca arate nu se imparte?
Va fi tot bun propriu si nu va face obiectul partajului in caz de divort dar va intra in masa succesorala si se va imparti intre mostenitorii dvs.(inclusiv sotia daca va supravietuieste) in caz de Doamne fereste!
pretul imobilului pe care doriti sa il cumparati trebuie sa fie egal sau mai mic decat pretul de vanzare al imobilului dobandit prin mostenire. cand faceti contractul de vanzare cumparare sa se faca mentiunea ca sunteti casatorit, dar banii cu care cumparati imobilul provin din vanzarea unui bun propriu. de asemenea, in cadrul contractului sa existe si declaratia sotiei dvs referitor la acest fapt.