avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri la divort

Buna ziua,

Sunt casatorita de 1 an si vreau sa divortez. Sotul meu detine un autoturism achizitionat in timpul casatoriei. Automobilul este second hand si a fost achizitionat prin contract de vanzare-cumparare standard, folosit pentru imatricularea autoturismelor. Autoturismul a fost imatriculat pe numele sotului. De asemenea, la rugamintea sotului, inainte de casatorie, eu am luat niste carduri de credit pe numele meu, banii urmand a fi folositi impreuna cu sotul meu.

As vrea sa stiu daca, in eventualitatea unui divort, contravaloarea automobilului se poate imparti intre noi si daca sotul meu poate fi obligat in vreun fel sa contribuie la achitarea sumelor restante catre banci, avand in vedere ca banii au fost folositi impreuna cu sotul meu, atat inainte cat si dupa casatorie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 15:31, 5 Februarie 2013
Autoturismul e bun comun care se imparte la partaj.
Creditele sunt ale dvs proprii , numai dvs raspundeti pt ele in fata bancii, dar puteti sa aveti pretentii in instanta de la sot sa va restituie o parte din bani , facand dovada ca i-ati cheltuit in comun sau sa cereti o cota mai mare din bunuri daca cu acei bani ati cumparat acele bunuri.
Autoturismul fiind achizitionat in timpul casatoriei, intra in categoria bunurilor comune,iar in eventualitatea in care sotul doreste pastrarea autoturismului va trebui dovedit aportul adus in dobandirea acestui bun. Conteaza ceea ce veti solicita in cuprinsul cererii de divort si mai mult decat atat,cum veti dovedi aportul Dvs la dobandirea acestui bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort constanta2009 constanta2009 Sunt divortata din anul 2008. La momentul respectiv nu am facut partaj cu fostul sot. In timpul casniciei am contactat un imprumut de nevoi personale, un card ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)