avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate Biancamacovei

Activitate Biancamacovei

Răspuns la discuția Validare poprire
Vă mulțumesc pentru raspuns.
Nu inteleg ce presupune aceasra validare a popririi. Gradinita va trebui sa plateasca toata suma datorata de mine? Este posibil sa se puna sechestru pe conturi? Eu sunt de acord sa mi se puna poprire in continuare, nu vreau sa pun in pericol salariile celorlalti colegi ai mei. Contabila a virat banii opriti in cont si va face intampinarea la tribunal.
Scuze daca sunt incoerenta, nu stiu exact cum sa procedez si ce se va intampla in continuare. Sa ma indrept catre executor pentru o rezolvare sau catre EOS KSI?

trandafir2 a scris:

@ Biancamacovei,
EOS KSI va poate executa silit! Daca a fost infiintata poprirea de catre executor judecatoresc, inseamna ca executarea silita este incuviintata. Daca angajatorul a primit citatie de la instanta de executare, inseamna ca exista pe rol o cerere de validare a popririi (la care nu cred ca va renunta creditorul). Incercati o intelegere cu creditorul si cu tertul poprit daca spuneti ca acestia sunt deschisi la colaborare.

Buna ziua,
In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand eu buna de plata.
In 2014, mi s-a pus poprire pe cont si pe 1/3 din venituri. Intre anii 2015-2017 am fost in concediu de crestere a copilului, iar de la 1 sept 2017 am schimbat angajatorul, intrand din nou in campul muncii. Salariul il primesc cash si nu pe card. In dat de 5.02.2018 angajatorul a primit de la ex jud. O adresa de infiintare a popririi, am luat la cunostinta, urmand ca in termen de 5 zile contabila sa trimita toate datele cerute. Contabila a uitat sa vireze 1/3 din venituri in luna februarie, dar in luna martie a virat suma in contul executorului. Astazi, angajatorul a primit o citatie cu o cerere de validare a popririi de la EOS KSI Romania. In cerere se specifica ca sunt deschisi la o solutionare amiabila impreuna cu tertul poprit. Mai pot face un angajament de plata pt. A nu continua validarea popririi catre angajator cu executorul?
Ce putem face in continuare?
Va rog sa ma ajutati.

Va multumesc din suflet!

Grup: Members

Rating: < -5 ( ) 100 >

Va multumesc pentru raspuns.
Conform art. 146, alineatul 2, de mai jos, ma incadrez in cele 18 luni in care mi se poate acorda concediul de odihna?
Art. 146. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate.
Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, apoi, de la 1 ianuarie 2016 in concediu de cresterea a copilului pana la 1 iulie 2017, cand am.reinceput activitatea.
Intrebarea mea este urmatoarea: am dreptul la concediu de odihna pt perioada in care am fost in concediu postnatal? Il pot lua lunile acestea de vacantă? Daca da, ma puteti indruma spre un articol de lege in care sa se specifice exact acest lucru?
De la scoala mi-au spus ca nu am dreptul la concediu, ca tb sa vin in activitate, dar as vrea sa verific si mai departe.