avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Validare poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Validare poprire

Buna ziua,
In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand eu buna de plata.
In 2014, mi s-a pus poprire pe cont si pe 1/3 din venituri. Intre anii 2015-2017 am fost in concediu de crestere a copilului, iar de la 1 sept 2017 am schimbat angajatorul, intrand din nou in campul muncii. Salariul il primesc cash si nu pe card. In dat de 5.02.2018 angajatorul a primit de la ex jud. O adresa de infiintare a popririi, am luat la cunostinta, urmand ca in termen de 5 zile contabila sa trimita toate datele cerute. Contabila a uitat sa vireze 1/3 din venituri in luna februarie, dar in luna martie a virat suma in contul executorului. Astazi, angajatorul a primit o citatie cu o cerere de validare a popririi de la EOS KSI Romania. In cerere se specifica ca sunt deschisi la o solutionare amiabila impreuna cu tertul poprit. Mai pot face un angajament de plata pt. A nu continua validarea popririi catre angajator cu executorul?
Ce putem face in continuare?
Va rog sa ma ajutati.

Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Biancamacovei, utilizator
Buna ziua.
In primul rand, ati fost instiintata prin posta , cu confirmare de primire ca a fost cesionat creditul mamei dvs. la EOS?
In al doilea rand, nu semnati niciun angajament de plata cu recuperatorul.
În temeiul art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Asadar, EOS KSI, nu va poate executa silit!

In functie de obiectul si motivele dvs. ar fi posibila anularera executarii silite de catre EOS.
Indicat ar fi sa consultati un avocat.
@ Biancamacovei,
EOS KSI va poate executa silit! Daca a fost infiintata poprirea de catre executor judecatoresc, inseamna ca executarea silita este incuviintata. Daca angajatorul a primit citatie de la instanta de executare, inseamna ca exista pe rol o cerere de validare a popririi (la care nu cred ca va renunta creditorul). Incercati o intelegere cu creditorul si cu tertul poprit daca spuneti ca acestia sunt deschisi la colaborare.
Vă mulțumesc pentru raspuns.
Nu inteleg ce presupune aceasra validare a popririi. Gradinita va trebui sa plateasca toata suma datorata de mine? Este posibil sa se puna sechestru pe conturi? Eu sunt de acord sa mi se puna poprire in continuare, nu vreau sa pun in pericol salariile celorlalti colegi ai mei. Contabila a virat banii opriti in cont si va face intampinarea la tribunal.
Scuze daca sunt incoerenta, nu stiu exact cum sa procedez si ce se va intampla in continuare. Sa ma indrept catre executor pentru o rezolvare sau catre EOS KSI?

trandafir2 a scris:

@ Biancamacovei,
EOS KSI va poate executa silit! Daca a fost infiintata poprirea de catre executor judecatoresc, inseamna ca executarea silita este incuviintata. Daca angajatorul a primit citatie de la instanta de executare, inseamna ca exista pe rol o cerere de validare a popririi (la care nu cred ca va renunta creditorul). Incercati o intelegere cu creditorul si cu tertul poprit daca spuneti ca acestia sunt deschisi la colaborare.

@ Biancamacovei, procedura validarii popririi are semnificatia unui proces in buna regula si are ca efect nasterea unui nou raport obligational intre tertul poprit si creditor, asa incat tertul poprit, adica angajatorul dvs., va fi urmarit silit in locul dvs pentru sumele pe care vi le datoreaza pentru ca hotararea de validare este constitutiva de drepturi, deoarece asa cum am mai spus creeaza o situatie juridica noua, avand valoara unei cesiuni de creanta impotriva tertului poprit pana la concurenta sumelor pentru care s-a facut validarea. Nu este clar, de ce, daca toata lumea a fost de buna credinta, dupa cum spuneti, nu s-a raspuns notificarii de infiintare a popririi si nu s-au consemnat sumele catre executorul judecatoresc (dar aceste lucruri dvs le cunoasteti mai bine). Daca spuneti ca angajatorul a facut intampinare, puteti spera ca poprirea nu va fi validata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu înlocuită de un angajament de plată respectat. de ce s-a cerut din nou poprire de către creditor? Anda. D Anda. D Buna seara, In urma cu, cateva luni am fost executata silit din cauza unei rate la Provident de acum multi ani pe care nu am putut sa o achit pana la ... (vezi toată discuția)