avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate dan.mitrea

Activitate dan.mitrea

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o masina in leasing de la un dealer din București. Detin o intreprindere individuala înmatriculat la recom Constanța, insa activitatea o desfasor la terti, predominant in București.

Am urmatoarele intrebari:

1. Unde se va inmatricula masina? In judetul/municipiului unde este înregistrata intreprinderea individuala sau persoana?
2. Daca imi fac viza de flotant pentru București o pot inmatricula aici?
3. Cum poate, legal, conduce sotia masina, aceasta nefiind implicata in i. I?
9511 - iar lucrare face este de reparare si instalare a unor corpuri de iluminat controlate de calculator.
Buna ziua,

Detin o intrreprindere individuala si as vrea pentru desfasurarea unei lucrari sa angajez cateva persoane. Activitatea respectiva este ocazionala, deci se incadreaza in standardele legii 105/2017 privind zilieri.
Intrebarile mele sunt:
Eu facturez clientul pentru materiale + manopera. Stiu ca pentru profitul obtinut in urma revanzarii materialelor platesc un impozit de 16%. Manopera se cosidera profit? Daca angajez zilieri si le ofer remuneratia zilnica, platind catre stat cei 16% din venit pentru fiecare zilier in parte, manopera se mai considera profit? Efectiv eu incasez banii si platesc mai departe oamenii conform intelegeri.