avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate IonCristescu

Activitate IonCristescu

Răspuns la discuția Executare silita, credit neplatit
Am inteles, multumesc.
O ultima intrebare, pentru contestatie inteleg ca am 15 zile, cele 15 zile intra in vigoare de la data la care incepe propriu-zis poprirea? Deocamdata am primit o recomandata prin care sunt anuntat ca le datorez bani, nimic mentionat de vreo executare.
Răspuns la discuția Executare silita, credit neplatit
In anul 2013 am fost executat silit, poprire pe 1/3 din salariu, firma aceea a recuperat in jur de 20% din suma, apoi mi-am schimbat locul de munca si poprirea nu a continuat, nu m-au mai cautat. Au trecut peste 3 ani de atunci, perioada in care n-am platit niciun ron.
Chiar si in conditiile acestea datoria s-a prescris?

Multumesc mult de raspuns.
Răspuns la discuția Executare silita, credit neplatit
Salut,

Nu ma ajuta raspunsul asta. Citeam pe forum ca se prescrie dupa 3 ani de neplata, nu stiu cum complica asta fapul ca am mai fost executat silit o data, pe aceeasi datorie, acum peste 3 ani de zile.
Buna seara,

In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara pentru a gasi un alt loc de munca.
M-am intors in tara in 2013 si la scurt timp am primit o poprire pe salariu pentru acest credit, creanta care fusese deja vanduta unei firme de recuperari. Mi-am schimbat apoi locul de munca, si contul bancar unde-mi era virat salariul, nu a mai fost pusa nicio poprire, nu m-a contactat niciun executor judecatoresc (nu mi-au raspuns nici la e-mailuri).
Detin noul loc de munca de peste 3 ani (timp in care nu am avut popriri) si tocmai ce am primit o scrisoare recomandata fiind anuntat ca datoria mea a fost vanduta din noua si datorez bani unei noi companii.

Intrebarea mea este, pot fi executat silit din nou? Datoria nu s-a prescris pana acum? Ce optiuni am in acest moment?

Multumesc anticipat pentru ajutor, m-am bucurat sa gasesc aceasta comunitate.