avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita, credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita, credit neplatit

Buna seara,

In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara pentru a gasi un alt loc de munca.
M-am intors in tara in 2013 si la scurt timp am primit o poprire pe salariu pentru acest credit, creanta care fusese deja vanduta unei firme de recuperari. Mi-am schimbat apoi locul de munca, si contul bancar unde-mi era virat salariul, nu a mai fost pusa nicio poprire, nu m-a contactat niciun executor judecatoresc (nu mi-au raspuns nici la e-mailuri).
Detin noul loc de munca de peste 3 ani (timp in care nu am avut popriri) si tocmai ce am primit o scrisoare recomandata fiind anuntat ca datoria mea a fost vanduta din noua si datorez bani unei noi companii.

Intrebarea mea este, pot fi executat silit din nou? Datoria nu s-a prescris pana acum? Ce optiuni am in acest moment?

Multumesc anticipat pentru ajutor, m-am bucurat sa gasesc aceasta comunitate.

Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:40, 14 Iulie 2017
Datoria nu se prescrie din oficiu.
Salut,

Nu ma ajuta raspunsul asta. Citeam pe forum ca se prescrie dupa 3 ani de neplata, nu stiu cum complica asta fapul ca am mai fost executat silit o data, pe aceeasi datorie, acum peste 3 ani de zile.
Din ce scrieti in mesaj reiese ca nu ati fost executat silit ,adica nu ati achitat datoria. Care a fost data scadentei creditului? daca timp de 3 ani de la data scadentei nu ati primit nicio notificare, instiintare ,email din partea lor, nu ati facut nicio plata cat de mica datoria s-a prescris dar nu din oficiu.Daca noua companie cere executarea silita dvs, va aparati printr-o contestatie la executare prin care invocati prescrierea datoriei.
In anul 2013 am fost executat silit, poprire pe 1/3 din salariu, firma aceea a recuperat in jur de 20% din suma, apoi mi-am schimbat locul de munca si poprirea nu a continuat, nu m-au mai cautat. Au trecut peste 3 ani de atunci, perioada in care n-am platit niciun ron.
Chiar si in conditiile acestea datoria s-a prescris?

Multumesc mult de raspuns.
Se poate să se fi prescris, dar prescrierea nu operează din oficiu. Trebuie cerută constatarea ei prin proces la judecătorie, care se cheamă contestație la executare.

Alte discuții în legătură

Prescriere credit neachitat Dora2018 Dora2018 Buna seara, In cat timp se prescrie un credit bancar neachitat? Multumesc (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita alexmen alexmen cum si in cit timp se poate contesta o executare silita?am o poprire pe salariu din octombrie 2018 pentru un credit bancar facut in 2005 si o sentinta de ... (vezi toată discuția)