avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie prescrisa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie prescrisa?

Buna ziua!
Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit nici un ban din 2009 decand am ramas fara servici si nici firmei de recuperari nu sa platit nici un ban! Am tot auzit k dupa 3 ani fara nici o plata orice datorie se prescrie! Cum as putea afla daca aceasta datorie a fost prescrisa? Daca aceasta este prescrisa firma de recuperari mai are dreptul sa mi puna poprire pe conturi?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:29, 15 Aprilie 2013
Domnule, puteti promova o contestatie la executare si sa invocati prescriptia. Creditorii vor trebui sa demonstreze ca nu s-a implinit termenul.
trebuie sa stiti ca fiecare rata din credit are un termen de prescritpeie separat, asadar, pot fi prescrise cateva rate, dar nu tot creditul.
Depinde, daca creditul a devenit exigibil anticipat, nu mai exista rate. Este tot la scadenta, deci se prescrie tot odata. Prescrierea se poate intrerupe, daca aveti poprire pe conturi, cu siguranta ei au inceput procedura de executare silita. Vedeti (eventual pe portal.just), cand au inceput-o. Daca e in interiorul celor trei ani, s-a intrerupt termenul de prescriptie. Oricum, cum zicea bine colegul meu Jocandi Causa, faceti contestatie la executare si vedeti atunci daca e prescrisa sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Datorii prescrise PaunescuM PaunescuM ..buna..parintii mei au o problema si anume acum au luat legatura cu ei o firma de recuperare ce consta in faptul k au de recuperat o datorie de la o bank la ... (vezi toată discuția)