avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate cosorila

Activitate cosorila

lovire(m-a lovit cu piciorul),violare de domiciliu(eram in interiorul apartamentului cand m-a lovit),distrugere(mi-a indoit usa cu pumnii si picioarele) si amenintare ; cu martori pot dovedi numai amenintarea , restul fiind cuvantul meu contra negarii celor trei .....
daca am facut plangere penala pentru patru capete de acuzare pot renunta la trei dintre ele ? Dosarul este inca in ancheta la politie.
cum si/sau prin cine pot initia un demers in vederea impacarii fara sa intru in contact direct cu agresorul ?
ok .... dar totusi vor refuza sa depuna marturie. Mai este relevanta marturia lor in favoarea celuilalt ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar intrebarile pe care le voi pune eu ii vor face sa se auto incrimineze si voi pute extinde plangerea asupra lor ptr organizare de grup infractional.. deci cred ca vor refuza sa depuna marturie.....(stiu ca este legal si deci au dreptul)........ ce relevanta ar mai avea ei ca martori , sau marturia lor in favoare vecinului recalcitrant ?
Daca el imi face plangere penala si are ca martori sotia sa si vecinul , si fac si eu acelasi lucru , indicand aceeasi martori si ei refuza sa depuna marturie(ea sotie , vecinul a avut si mai are o stare conflictuala cu mine -legea 135 cred ) ........ atunci marturiile lor date impotriva mea mai sunt valabile ? Nu se anuleaza(daca da , ce lege/art. ?)
In urma apelului meu la 112 a venit un politist si a intocmit un proces verbal cu felul in care s-au intamplat evenimentele , dupa spusele mele , pe care l-am semnat adaugand "cu rezerve".
1. ce se intampla in continuare , ce va face politia ?
2. daca vreau sa schimb ceva din acel proces-verbal pot ? sub ce sanctiune ?
3.am mentionat acolo ca vreau sa depun plangere penala ....are vreun efect ?
In urma citarii lor ca martori nu vor vrea sa spuna nimic sau vor declara ca nu au auzit, nu au fost acasa , nu au vorbit cu mine ......etc , eu cum pic ? Ce se intampla mai departe ?
Apreciez rapiditatea cu care imi raspundeti , apreciez raspunsurile Dvs. si va multumesc !
pot sa-i indic ca martori pe cei cu care am vorbit si mi-au confirmat ca au auzit si vazut(pe vizor) cele intamplate , dar nu vor sa se implice ?
Locuiesc la bloc . A venit un vecin de la alt etaj , impreuna cu sotia , a lovit in usa (mi-a lasat urme), i-am deschis si m-a luat la injuraturi si amenintari , inclusiv cu moartea . Eu nu am zis nimic si la un moment dat , eu fiind in interiorul apartamentului , m-a lovit cu piciorul , moment in care am reactionat si l-am lovit si eu cu un baston telescopic pe care il aveam aproape . Nu l-am lovit tare( nu cred ca are urme)si am inchis usa.Eu nu am martori si nimeni de pa scara blocului ne se baga de frica.Ptr. el mai era unul care asculta dar nu intervenea , cu un etaj mai jos(pe care il consider instigator). Vreau sa depun plangere penala. Cum procedez? (nu am martori)...A venit la usa zicand ca am dat muzica tare(pot demonstra ca nu este adevarat)..Era intr-o sambata la ora 19.45