Locuiesc la bloc . A venit un vecin de la alt etaj , impreuna cu sotia , a lovit in usa (mi-a lasat urme), i-am deschis si m-a luat la injuraturi si amenintari , inclusiv cu moartea . Eu nu am zis nimic si la un moment dat , eu fiind in interiorul apartamentului , m-a lovit cu piciorul , moment in care am reactionat si l-am lovit si eu cu un baston telescopic pe care il aveam aproape . Nu l-am lovit tare( nu cred ca are urme)si am inchis usa.Eu nu am martori si nimeni de pa scara blocului ne se baga de frica.Ptr. el mai era unul care asculta dar nu intervenea , cu un etaj mai jos(pe care il consider instigator). Vreau sa depun plangere penala. Cum procedez? (nu am martori)...A venit la usa zicand ca am dat muzica tare(pot demonstra ca nu este adevarat)..Era intr-o sambata la ora 19.45
Puteti depune plangere pentru lovire sau alte violente si distrugere.
Daca nu aveti alte probe prin care sa va sustineti plangerea, o sa fie dificil.
Trebuia cumva sa inregistrati evenimentul.
In urma citarii lor ca martori nu vor vrea sa spuna nimic sau vor declara ca nu au auzit, nu au fost acasa , nu au vorbit cu mine ......etc , eu cum pic ? Ce se intampla mai departe ?
Apreciez rapiditatea cu care imi raspundeti , apreciez raspunsurile Dvs. si va multumesc !
La inceputul audierii in calitate de martori, li se va pune in vedere ca daca fac afirmaţii mincinoase ori nu spun tot ce ştiu în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care sunt întrebati, savarsesc infractiunea de marturie mincinoasa.