avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Chiar pot sa am dosar penal,pentru ca o vecina insista ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Chiar pot sa am dosar penal,pentru ca o vecina insista pe la politie ca eu o jignesc?

Buna ziua,am si eu o mare nelamurire,am primit citatie,sa ma prezint ca martor,intr-un dosar penal,deschis pe o plangere penala,de vecina mea,care imi face scandal in fiecare zi,pe diverse probleme,cam am lasat gunoiul la usa pana dim,ca,cainele meu face urme pe scara etc...a facut plangere mintind ca intr-o zi a fost lovita de mine,eu care am inghitit 3 ani tampeniile ei..are pe cumnatul ei martor pt asta,cumnat care sta in scara vecina si care iese de 3 ori pe an din casa,ca eu am dat in ea...este posibil sa mi se faca un adevarat dosar penal?...va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:53, 4 Decembrie 2009
Daca v-a facut plangere penala puteti sa faceti plangere pentru denunt calomnios .
Intocmirea unui dosar penal nu inseamna neaparat si trimiterea in judecata sau/si condamnarea persoanei careia i-a fost intocmit dosarul penal .
Pai ati fost chemata in calitate de martor sau vecina a depus plangere impotriva dvs.? Daca a depus plangere intr-adevar, pentru lovire, s-ar putea ca marturia cumnatului sa aiba greutate, asa cum au marturiile de regula. In acest caz va trebui sa va demonstrati nevinovatia. Sa aduceti si dvs. martori care sa ateste faptul ca suntei o persoana linistita, etc.
Nu inseamna neaparat intocmire dosar penal, insa, cine stie, pe dovezi fabricate...puteti capata o amenda administrativa.
@romania inedit, pentru ca doamna sa poata depune plangere pentru denunt calomnios, va trebui sa existe intai o hotarare/rezolutie de n.u.p, care sa ateste nevinovatia doamnei . Pe baza acesteia va putea actiona apoi.
Da,am fost chemat in calitate de martor,dar plangerea penala,este impotriva mea?
Este foarte usor de demonstrat ca ,cumnatul iese foarte rar din casa,pentru ca abaia merge si stie toata scara ca el apeleaza la vacini,cumnata pentru cumparaturi...etc..
Daca ati fost citata in calitate de martor, presupun ca sunteti chemata sa dati o declaratioe de martor, nicidecum pentru ca s-ar fi depus vreo plangere impotriva dvs. Oricum, prezentati-va si vedeti despre ce este vorba. IMpotriva martorilor care sunt citati si nu se prezinta , este posibila si emiterea unui mandat de aducere, daca prezenta martorului este imperios necesara.
Se pare ca dvs. faceti o confuzie...astfel, daca pe respectiva citatie scrie ca sunteti chemata in calitate de martor inseamna ca este vorba despre un dosar penal, dar nu dvs. sunteti invinuita. E posibil sa aveti cunostinta de vreo fapta, de asta ati si fost chemata, sa relatati ce s-a intamplat!

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt Frezzy Frezzy Buna ziua, Sa incep,intr o zi prietena mea se afla in fata blocului ei.Acolo se aflau mai multi copii cu varste de maxim 13 ani.Toti o cunosteau pe ea si se ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta aceasta situatie? ContSters75393 ContSters75393 In urma cu un an un frate de al meu a avut o altercatie cu o persoana sa-i spunem X.In urma acestei altercatii fratele meu a beneficiat 3-4 zile iar persoana X ... (vezi toată discuția)
In calitate de reclamant intrun dosar fara i.u.p inceputa ... pot solicita.....? generalul generalul Este vorba de doua dosare penale . 1. un dosar in care sunt inculpat si se afla la ultima instanta ICCJ . - Partea vatamata are 2 martori care ... (vezi toată discuția)