avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se poate interpreta aceasta situatie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se poate interpreta aceasta situatie?

In urma cu un an un frate de al meu a avut o altercatie cu o persoana sa-i spunem X.In urma acestei altercatii fratele meu a beneficiat 3-4 zile iar persoana X de 25 de zile.In declaratia si plingerea de la politie persoana X schimba locatia si ora unde defapt s-a intimplat acest incident spunind ca s-a intimplat in 2 serii undeva la 70m de casa acestuia prima altercatie iar a doua chiar in curtea lui.Problema mea personala este ca acesta persoana nu il acuza pe fratele meu ca a savirsit agresiunea ci o alta persoana pe mine.Eu nu stiu nimic de aceasta altercatie decat din cele relatate de fratele meu.In seara respectiva ma aflam la un vecin impreuna cu familia acestuia la un gratar ,o bere etc.Am fost citat ca invinuit pe acest dosar si audiat iar din declaratia mea reiese ca am fost in acel loc undeva in jurul orelor 20 sau 20,30 si am incheiat undeva in jurul oreor 24 sau 24,30.A fost citat si vecinul meu iar din decalratia acestuia reiese faptul ca am inceput pe la 20,30sau 21 si am incheiat in jurul orelor 01 sau 01,30.Cum poate fii interpretata acesasta diferenta intre ce am declarat eu si ce a declarat vecinul meu.Nu stiu ce sa zic daca ar fi fost sa aranjez ceva cu vecinul puteam sa stabilim impreuna niste date si ore fixe .Partea vatamata a schimbat locatia si ora cu intentie ptr a veni cu martori falsi si acestia sunt :amanta,o verisoara de gradul I si tatal acesteia din urma .Din declaratiile date de acestea nu reiese ca ar fi vazut ei cum s-a intimplat altercatia. Ei spun ca fiind noapte nu a putut sa identifice exact cine la agresat pe varul lor . Astept un raspuns indiferent care ar fi acesta ptr ca intentionez sa fac o plingere ptr denunt calomnios dar nu stiu cind ar fi momentul potrivit Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:16, 10 August 2010
Mai revin cu o precizare din acest dosar lipsesc declaratia unui martor care spune locatia adevarata si o copie dupa certificatul medico legal al fratelui meu.Nu stiu ce sa mai cred ,pe cine sa trgi la raspundere ptr aceste lucruri.
In afara de confuzie sau rea-vointa poate ca exista si un alt motiv pentru care X va acuza pe dvs.
Diferentele dintre cele doua declaratii sunt normale si au loc datorita unor particularitati ivite pe traseul perceptie-memorare-redare.
Astfel martorul s-a raportat la repere orare diferite fata de cele luate in considerare de dvs. Daca aceste diferente vor fi considerate a fi esentiale de catre anchetator, probabil ca, se va dispune si o confruntare intre dvs si martor.

Daca sunteti sigur ca lucrurile stau intocmai asa cum ati relatat depuneti o plangere pentru denunt calomnios.
Nu stiu cand am dreptul sa fac acest denunt calomnios ptr ca domnii de la politie cind le-am spus ca intentionez sa fac plingere ptr denunt calomnios mi-au spus ca nu are sens ca nu se stie daca parchetul apreciaza ca este denunt calomnios ,ca oricum trebuie sa astept sa se incheie rechizitoriul si tot asa ,etc etc.
Eu zic ca cea mai buna varianta este contraatacul .Faceti si dvs plangere .
Plangerea ptr denunt calomnios iar impotriva martorilor , plangere ptr marturie mincinoasa , daca acestia vor marturisi neconform cu adevarul .
S-ar putea sa ii intimidati cu plangerea si sa relateze intr-adevar asa cum s-au desfasurat evenimentele .
chiar e indicat sa depuneti plangere pt denunt calomnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntul calomnios si marturia mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Am fost acuzat pe nedrept ca as fi participat cu un frate de-al meu la savirsirea unei infractiuni ce se incadreaza la art 181 Cp.Fratele meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)
Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Situatia este in felul urmator.In urma unei altercatii o persoana a primit 25 zile medico legal iar cealalta persoana 3-4 zile .Persoana cu 25 zile nu a ... (vezi toată discuția)