avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre martori.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre martori.

Situatia este in felul urmator.In urma unei altercatii o persoana a primit 25 zile medico legal iar cealalta persoana 3-4 zile .Persoana cu 25 zile nu a declarat unde s-a intimplat incidentul de fapt ci a mutat locul faptei undeva aproape de casa acestuia ,ptr a veni cu martori falsi in proces .Martori sunt o verisoara a cestuia ,tatal cesteia si amanta victimei.In seara cu incidentul amanta doar ce venise de la munca impreuna cu alte persoane care sustin reintoarcerea acestei de la munca in prezenta acestora.In urma unor certuri in familie intre amanta victimei si fata acesteia ,copilulu alege sa plece de acasa si sa se intoarca la domiciliul tatalui si alege de a depune o declaratie pe dosarul cu pricina povestind exact tot cum s-a intimplat in seara respectiva.In momentul cind a fost audiata a fost audiat in prezenta tatalui acesteia ptr. ca nu implinise virsta de 18 ani.Copilul a atras atentia politistului care a audiat-o ca mama acesteia a fost constrinsa de fratele victimei si invatata de acesta ce sa declare si tot ce a declarat mama acesteia totul este o minciuna.
Intrebarile mele sunt:
Copilul poate fi considerat un martor corect in acest dosar tinind cont de faptul ca isi contrazice mama dar este audiat in prezenta tatalui?
Impotriva celor 2 martori care si acestia mint si sunt rude cu victima se poate depune ceva ptr marturie mincinoasa?
Iar pentru amanta victimei si fratele victimei se poate depune ceva ptr. denunt calomnios ptr. ca copilul a auzit ce au vorbit si au hotarit acestia sa declare?
Declaratia care a fost invatata amanta a fost ceva de genul ca cineva a hartuit-o ,victima a intervenit si a inceput altercatia , victima a fugit a acasa iar 2-3 persoane au fugit dupa acesta de l-au agresat in curte. Cred ca s-a urmarit cu intentie faptul de a cuprinde din declaratia amantei mai multe infractiuni cum ar fi:
Hartuirea sexuala , violarea de domiciliu si vatamarea corporala.

Alte discuții în legătură

Denuntul calomnios si marturia mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Am fost acuzat pe nedrept ca as fi participat cu un frate de-al meu la savirsirea unei infractiuni ce se incadreaza la art 181 Cp.Fratele meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Despre santaj ContSters75393 ContSters75393 In urma cu 2 ani a avut loc o altercatie intre un frate de-al meu si un consatean .Acest consatean a beneficiat de 25 zile de ingrijiri medicale iar fapta a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta aceasta situatie? ContSters75393 ContSters75393 In urma cu un an un frate de al meu a avut o altercatie cu o persoana sa-i spunem X.In urma acestei altercatii fratele meu a beneficiat 3-4 zile iar persoana X ... (vezi toată discuția)