Am fost acuzat pe nedrept ca as fi participat cu un frate de-al meu la savirsirea unei infractiuni ce se incadreaza la art 181 Cp.Fratele meu a avut o altercatie cu un cetatean iar acesta nu a facut plingere doar impotriva lui a inscenat ca in seara respectiva venea deundeva cu amanta lui iar noi i-am fi oprit si eu personal i-am cerut amantei acestuia sa intretina raporturi sexuale si cu noi.In acel moment a inceput altercatia intre noi si partea vatamata iar amanta acestuia de frica a fugit .Binenteles ca si amanta sustine aceleasi acuzari si a depus marturie in acest dosar.La un momendat in faza de cercetari apare in dosar pentru a spune adevarul in acest dosar chiar fiica amantei contrazicind-o spunind exact cum sa intimplat cu mama ei ,ca defapt in seara respectiva mama ei asosit de la serviciu in seara respectiva fiind asteptata de amantul acestei acasa la ei . Au stat impreuna vreo 30 de minute dupa care partea vatamata pleaca singur acasa iar mama ei ramine cu ea si sora ei mai mica imprena acasa si se uita la telivozor.
Pe la ora 01.30 apare la ei fratele victimei si ii spune acesteia din urma ca fratele lui a avut o altercatie cu cineva si urmeaza ca ea sa fie martora in acest caz .Binenteles acceptat.Din cercetarile penale ce au fost analizate de parchet se
da o ordonanta cu SUP .Partea adversa ataca ordonanta la procurorul ierarhic superior si ii respinge plingerea.Dupa aceasta faza hotarasc si ataca in continuare la judecataorie in baza art 277 sau 278 Cpp cerind ca sa anuleze ordonanta de SUP si sa ia in calcul varianta de violare de domiciliu ,ultraj contra bunelor moravuri si surpriza le aproba cererea trimitind dosarul la parchet.
In baza ordonantei ce a hotarit parchetul initial SUP si in baza marturiei depusa de fiica acesteia relatind exact cum sa intimplat cu mama ei in seara respectiva pot sa actionez in judecata pe cineva anume din tot cercul acesta si aici fac referire la partea vatamata,fratele acestuia si amanta partii vatamate ori este obligatoriu sa mai astept inca o decizie de la parchet pentru ademara aceasta procedura.
Recomandarea mea este sa asteptati o hotarare finala, daca acum dosarul este la parchet, asteptati sa vedeti cum se finalizeaza.Daca nu veti fi trimis in judecata pana la urma pueti actiona pentru denunt calomnios, iar daca veti fi trimis in judecata, asteptati sa vedeti hotararea instantei, s-ar putea sa nu primiti achitare si atunci o plangere pentru denunt calomnios ar fi o pierdere de timp.
Sa stiti ca nu toata lumea care face o plangere penala este de rea credinta, daca intr-adevar aceste persoane au facut ceea ce spuneti dvs. atunci aveti sanse.
Sa inteleg ca pe art. 278 ind 1 c.p.p. s-a schimbat incadrarea juridica?
Asteptati solutia procurorului si eventual a instantei dar nu cu mainile incrucisate, propuneti probe la dosar, in apararea dvs.
Daca sunteti foarte convins ca martorii mint, nimic nu va impiedica sa faceti plangere penala impotriva lor. Puteti solicita proba cu "detectorul de minciuni", etc. si va va ajuta mult in solutionarea primului dosar.Consultati un avocat.
Despre santaj
ContSters75393
In urma cu 2 ani a avut loc o altercatie intre un frate de-al meu si un consatean .Acest consatean a beneficiat de 25 zile de ingrijiri medicale iar fapta a ... (vezi toată discuția)