avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre santaj

In urma cu 2 ani a avut loc o altercatie intre un frate de-al meu si un consatean .Acest consatean a beneficiat de 25 zile de ingrijiri medicale iar fapta a fost incadrata la vatamare corporala .Acest consatean a pus la cale cu amanta acestuia o plingere in care m-au introdus si pe mine la fata locului zicind ca eu m-am luat de amanta acestuia si de acolo a plecat conflictul . Nici amanta lui si nici eu nu am fost la fata locului cand sa intimplat acest incident. Dosarul a fost finalizat cu SUP in faza la parchet.A urmat contestatia ptr plingerea impotriva rezolutiilor procurorului iar la judecata le-a aprobat plingerea retrimitind dosarul la parchete. In cest momentcand au auzit ca le-a aprobat plingerea amanta pretinde suma de 5000 RON pentru a se duce la politie sau la parchet pentru a spune adevarul ca ea in noaptea respectiva nu a fost la acel incident si a fost constrinsa de amantul si fratele acestuia pentru a da declaratia in favoarea acestuia .
Se poate considera acesta un santaj din partea amantei ?
Astept cateva sugestii din partea dumneavoastra cum ar trebui sa procedez ?
Daca as apela la domnii de la DGA sa-r rezolva intr-un fel aceasta situatie si aici ma refer daca ar intervenii domnii de la DGA sa-r termina intr-un final si acest dosar care ma tot poarta pe drumuri de 2 ani de zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:38, 22 Noiembrie 2011
Santajul este:constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, sigur ca se incadreaza
In opinia mea, santajul este aplicabil in speta de fata. Dar, sfatul meu este urmatorul: ar trebui sa intocmiti o cerere la Judecatoria unde s-a judecat plangerea impotriva rezolutiei procurorului, pentru ca judecatorul in momentul in care a dispus trimiterea cauzei la parchet trebuie sa arate motivele care au stat la baza acestei solutii. Abia dupa cunoasterea acestor motive, puteti decide pasii urmatori. Poate nu este nici un motiv de alarmare. Cererea se face in scris, se timbreaza cu o taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 bani.
Daca tot mi-ati dat ideea cu aceasta cerere se poate sa-mi dati si mie un model ceva cum ar trebui sa arate aceasta cerere.Pentru domnul cardosalex avocat.Mersi mult de tot daca puteti sa ma ajutati.
Da, este santaj. Incercati sa aveti mai multi martori cand va mai cere acest lucru sau incercati sa o inregistrati cand va santajeaza pt a putea avea probe. Cei de la DGA de ce sa intervina? Acestia sunt Directia Generala Anticoruptie, in speta nu mentionati nimic de vreo fapta de coruptie.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntul calomnios si marturia mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Am fost acuzat pe nedrept ca as fi participat cu un frate de-al meu la savirsirea unei infractiuni ce se incadreaza la art 181 Cp.Fratele meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Situatia este in felul urmator.In urma unei altercatii o persoana a primit 25 zile medico legal iar cealalta persoana 3-4 zile .Persoana cu 25 zile nu a ... (vezi toată discuția)
Violarea de domiciliu. ContSters75393 ContSters75393 Va prezint un caz care asa spera partea vatamata sa reiasa ca a fost violare de domiciliu. Intr-o seara partea vatamata asa spune el in declaratia sa se afla ... (vezi toată discuția)