avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violarea de domiciliu.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violarea de domiciliu.

Va prezint un caz care asa spera partea vatamata sa reiasa ca a fost violare de domiciliu. Intr-o seara partea vatamata asa spune el in declaratia sa se afla in apropierea locuintei sale impreuna cu amanta lui la un momendat apare un grup de 6-7 persoane .Unul dintre ei ii cere amantei acestuia sa intretina raporturi sexuale si cu ei ,intervine amantul si o smulge pe aceasta din mainile lor si degenereaza in conflict .Amanta de frica fuge undeva pe un loc nelocuit de nimeni si de acolo zice ca a auzit cand spunea partea vatamata ca mi-ati dat cu spray.Partea vatamata fuge inspre casa iar 3-4 persoane il urmeaza in curtea acestuia il prind si il agreseaza inca o data .Amanta spune ca l-a recunoscut pe unul din grup dupa voce cand a zis l-am taiat si in momentul cand grupul a intrat la partea vatamata nu a vazut ca acestia ar fi intrat in curtea acestuia dar de acolo unde se oprise a recunoscut poarta cind s-a trintit in urma acestor pentru ca poarta are un scartiit anume.Alti doi martori ai partii vatamate sustin ca se aflau pri zona la acea ora iar acestia din urma spun ca si ar fi auzit un grup care vorbeau intre ei ca ar fi taiat o persoana pe partea vatamata .Ce spuneti domnilor se poate ca aceasta fapta sa fie incadrata la art 192 alin 2,art 321alin 1 din Cp pentru ca in faza de la parchet procurorul de caz a dat o ordonanta de SUP care la rindul sau a fost sustinut si de Prim procur,in schimb la judecatorie le-a aprobat plingerea pe articolele mentionate mai sus.Impotriva judecatorului care a luat aceasta decizie am dreptul sa fac la rindul meu o plingere ceva de genul acesta daca da spuneti si unde as pute sa fac pentru acest lucru.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:11, 4 Decembrie 2011
Probabil instanta a considerat ca ancheta nu a lamurit toate aspectele. Se vor relua cercetarile conform celor dispuse de judecator. Fata de judecator nu aveti nicio sansa. Acesta judeca in baza legii si a propriei constiinte. Doar daca a comis o infractiune legata de cauza dedusa judecatii.
Da, vorbim de violare de domiciliu si mai vorbim si de loviri si alte violente sau de vatamare corporala, in functie de durata ingrijirilor medicale.

Nu se incadreaza la 321.1
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Din cate ati relatat, reiese ca faceti parte din grupul de agresori, dar nu va convine incadrarea data de judecator.
Sincer sunt mirat de o incadrare asa de usoara, tinand cont de faptul ca in afara de violare de domiciliu si ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, acolo a avut loc si o vatamare corporala, chiar o plaga penetranta cu corp taietor, folosirea de spray paralizant, tentativa de viol, etc.
Oricum, daca doriti vreo schimbare a sentintei judecatorului, nu impotriva lui trebuie sa faceti plangere, ci trebuie atacata acea hotarare cu apel sau recurs, depinde cum s-a stabilit in sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntul calomnios si marturia mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Am fost acuzat pe nedrept ca as fi participat cu un frate de-al meu la savirsirea unei infractiuni ce se incadreaza la art 181 Cp.Fratele meu a avut o ... (vezi toată discuția)
Despre santaj ContSters75393 ContSters75393 In urma cu 2 ani a avut loc o altercatie intre un frate de-al meu si un consatean .Acest consatean a beneficiat de 25 zile de ingrijiri medicale iar fapta a ... (vezi toată discuția)
Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Situatia este in felul urmator.In urma unei altercatii o persoana a primit 25 zile medico legal iar cealalta persoana 3-4 zile .Persoana cu 25 zile nu a ... (vezi toată discuția)