avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel Murica

Activitate Gabriel Murica

Răspuns la discuția Partile comune la bloc.
Teava comuna are forma unei tulpini cu ramurile taiate (ramuri de aprox 10 cm). dupa aceste "ramuri" are loc imbinarea respectiva, despre care vorbesc in prima intrebare. acea "tulpina" este turnata, si se imbina din etaj in etaj. Carte tehnica nu exista si din cate am inteles administratia a incercat sa o gaseasca la oficialitati. Dar nici ei nu o au. (blocul este ff vechi)
Răspuns la discuția Partile comune la bloc.
sa inteleg ca partea comuna se termina odata cu teava comuna a apartamentelor. deci reparatia imbinarii dintre teava comuna si conducta urmatoare ii revine proprietarului ??
Buna ziua. Am o "disputa" cu un vecin referitor la partile comune ale instalatiilor din bloc. Cladirea a fost construita prin 1958 si din pacate nu mai exista planul sau cartea tehnica a imobilului. Intrebarea mea este : unde se termina (in apartament sau langa) partea comuna ? Diferendul a inceput de la discutia cum ca o teava de scurgere din apartament este proprietatea blocului din momentul ce aceasta intra in peretele apartamentului. I-am aratat una din legile asoc de proprietari unde scrie ca" partea comuna este pana la bifurcatia spre apartament din tronsonul comun al scarii". El a interpretat aceasta lege spunand ca ambiguitatea ei (a legii) iti da voie la interpretari diferite. Din conducta in cauza pleaca o ramificatie de aprox 10 cm. in care se mufeaza o alta conducta (instalatia este de scurgere). Aceasta mai strabate aprox 20 cm prin perete, apoi intra in apartament. Exista o scurgere la imbinarea celor doua portiuni. Dar vecinul sustine ca este parte comuna. As dori lamuriri daca se poate.
Multumesc anticipat.
Cu respect
Gabriel Murica.