Buna ziua,
Sotul meu, a facut un credit in valoare de 2500 lei in anul 2004, a platit rate pentru acest credit pana in 2006, cand a plecat din tara si nu a mai avut posibilitatea sa plateasca de acolo. Nu a fost instiintat niciodata cu nimic legat de acest subiect, nu am primit informari sau altceva acasa, pana acum 2-3 zile, cand colegii din departamentul financiar de la locul de munca, l-au chemat pe sotul meu si i-au comunicat ca au primit o instiintare de la un birou executoriu ca i s-a pus poprire de 33% pe salariu, si ca are de platit o suma de 11000 lei in loc de 2500 lei. La nici 30 de minute dupa acest lucru, l-au sunat si de la banca cu aceeasi informatie. Noi in urma cu aproximativ un an, deci la sfarsitul anului 2016, am facut un credit Prima Casa si unul de Nevoi personale pe numele sotului, pe care le platim la zi, insa cei de la banca nu l-au gasit in "Lista neagra" sau cum se numeste, i-au spus ca nu are absolut nimic restant pe numele lui, si astfel am putut face creditele. Din informatiile pe care le detinem ar trebui sa facem o contestatie in Instanta la aceasta poprire deoarece contractul de credit si-a pierdut caracterul executoriu. Au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata, si nici nu au alte executari impotriva sotului in toata aceasta perioada. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu o sugestie cu privire la acest subiect.
Va multumesc frumos pentru suport si pentru sfaturi. Am luat si noi in calcul posibilitatea de a ne muta, insa acest imobil este achizitionat prin programul Prima Casa si nu avem posibilitatea de a vinde in urmatorii 5 ani. Deci din pacate aceasta masura nu este una plauzibila momentan. Acum indivizii, 6-7 apartamente a cate 2-3 membrii fiecare, au depus plangere impotriva politiei in primul rand, ca se simt hartuiti ca vin acestia in patrula seara de seara si ii legitimeaza, si au depus de asemeni si o plangere impotriva mea si a sotului cum ca ii amenintam si ca ii sicanam. Afirmatiile la adresa noastra sunt mincinoase, tocmai acesta fiind si motivul pentru care nu au nicio dovada cu privire la acestea. S-au strans 15-20 persoane la numar si s-au pus unul pe celalalt ca martor. Cred ca erau in stare sa aduca si pisica, si papagalul ... doar ca sa fie cat mai multi la numar, probabil pentru a avea o oarecare credibilitate. Am fost chemati la sectia de politie pentru a fi audiati de catre politistul de proximitate, dansul oricum cunoscand povestea. Asa cum ne asteptam ni s-a dat dreptate si am fost compatimiti deoarece noi suntem defapt cei hartuiti de catre acesti indivizi, care sunt capabili de orice, doar ca sa sicaneze/ starneasca prin diverse metode. Insa surprinderea a venit cand politistul de asemeni ne-a comunicat ca nu are ce masuri sa ia, si ca nu are ce sa le faca : nici pentru ca au depus o plangere mincinoasa si nici pentru ca deranjeaza linistea publica noapte de noapte. Va rog sa ma credeti ca pur si simplu am ajuns sa imi fie teama sa ies din casa, chiar si pentru a duce gunoiul la ghena, daca nu este sotul meu acasa, deoarece ma gandesc cu teama ca ma vor scuipa/jigni/impinge. Am ajuns sa nu ma mai simt in siguranta nici macar in propria casa si nimeni nu ia nicio masura. Imi este peste putinta sa accept ca lucrurile trebuie sa ramana asa si ca nu pot face nimic.
Buna ziua, m-am mutat cu aproximativ 7 luni in urma intr-un complex rezidential nou, din sectorul 3, unde intampin urmatoarea situatie. In fiecare seara, in fata imobilului unde locuiesc, se strange un grup de indivizi (10-15 persoane) o parte dintre acestia fiind la randul lor proprietari in acest imobil, consuma bauturi alcoolice, fac larma/injura/asculta muzica etc. pana la ore tarzii in noapte. Am incercat pe cale amiabila, sa rezolvam acest incident (exista un grup creat pe WhatsApp unde suntem toti locatarii inscrisi, grup unde am rugat politicos, in repetate randuri daca se poate sa nu se mai faca asa multa galagie, sau eventual sa isi schimbe locul de intalnire/petrecere, deoarece intalnirile au loc chiar sub apartamentul unde locuim si se aude foarte tare, moment in care am fost batjocoriti, luati in deradere, ni s-au adus injurii, ni s-a spus sa ne mutam daca nu ne convine etc.), deoarece imposibilitatea de a ne odihni in imobilul propriu nu mi se pare ceva ce poate fi neglijat. Am instiintat organele competente, politia, fiind ultima si singura solutie plauzibila ramasa, pentru a ne putea odihni. Va rog sa ma credeti ca dupa o luna in care odihna lipseste cu desavarsire pana la ore tarzii, oricat de flexibil poate fi un om, frustrarea si oboseala incep sa isi spuna cuvantul, suntem oameni care se trezesc la ora 5 dimineata pentru a merge la serviciu. Organele de politie, la apelul nostru, au venit de trei ori, in trei nopti diferite, insa se pare ca fara niciun efect. Desi au constatat ca motivul pentru care au fost chemati era unul real, nu s-a luat nicio masura, nu s-a dat nicio amenda, fiind si politistii la randul lor luati in deradere si batjocoriti. A doua oara cand au venit, domnul politist, pentru a-i convinge sa semneze procesul verbal pentru amenda, a incercat sa adopte pozitia omului intelegator si "amicului" care ii sfatuieste pe indivizi cum sa procedeze ca sa ne contra atace, explicandu-le amanuntit cum se poate contesta aceasta amenda (amenda care oricum nu a fost finalizata). Am mers impreuna cu sotul meu si am depus o petitie/reclamatie la politistul de proximitate, care in urma acesteia, ne-a rechemat pentru a oferi mai multe detalii la sectie (pe timpul nostru bineinteles), insa si de aceasta data tot efortul a fost in zadar. Am fost informati ca urmeaza sa primim in 30 de zile un raspuns oficial acasa, insa nu s-a intamplat intocmai. Singura masura luata de organele competente a fost sa trimita o patrula seara de seara, care ca si colegii lor, veneau, constatau si plecau. Acum acesti indivizi, asa cum au fost sfatuiti de acel domn politist, care spera sa ii prinda in plasa, au depus o reclamatie impotriva mea si a sotului meu la politie, cum ca i-am amenintat si impotriva politiei ca se simt hartuiti de dansii ca vin in patrula seara de seara. Poate daca eram Spider Man si ii puneam pe toti in panza lipiti de bloc, cu gurile acoperite pana dimineata, nu mai era necesar sa chem autoritatile ca ultima masura. Insa un cuplu era clar ca nu poate ameninta 15 indivizi, in primul rand ca numeric eram considerabil depasiti, sa nu mai vorbim ca deja stim cu ce fel de oameni avem de a face, vazand ce vocabular folosesc si ce atitudine au adoptat de-a lungul timpului: ni s-a oprit curentul in casa, in mod voit de catre cineva din panoul central de pe casa scarii, de ni s-a stricat peste noapte toata mancarea din congelator; ni s-a scuipat pe usa in repetate randuri; ne-am gasit masina zgariata in parcare... Am ajuns la capatul oricarei intelegeri umane si nu mai stim ce ar trebui facut. Ba mai mult mizand pe faptul ca suntem depasiti numeric, si ca se pot pune unul pe celalalt martori, fac astfel de acuzatii mincinoase. Va rog politicos si uman daca ma puteti ajuta cu un sfat, o solutie sau orice informatie care ne poate ajuta sa scapam de acest circ ieftin, si sa avem, dupa o ora decenta ca 23:00, parte de linistea cuvenita pentru a ne putea odihni.