avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate Grigoras Adriana

Activitate Grigoras Adriana

Bună ziua ! Revin din nou la aceeași discuție,s a rejudecat contestația la executare am câștigat din nou . Iarasi parchetul a depus contestatie ,sa judecat și contestația la Curtea De Apel dar a rămas în pronuntare .După părerea dumneavoastra am avea câștig de cauza? Va mulțumesc.
Nimic referitor la noua lege si s a referit strict LA APARARILE MELE DIN CURSUL PROCESILUI PENAL INITIAL. Practic a invocat doar reglementarile anterioare intervenirii legii de dezincriminare.
Multumesc
Nu stim de ce parchetul nu a acceptat solutia instantei, dar cu certitudine in apel parchetul nu a venit cu alte argumente suplimentar celor invocate pe fond.
Parerea mea este ca parchetul a facut initial contestatie pentru a se incadra in termenul de 3 zile, iar dupa ce instanta si-a motivat solutia parchetul si-a motivat contestatia probabil din incapacitatea de a considera aplicarea legii un lucru normal si a considerat admiterea contestatiei drept un insucces (cred eu o chestiune de orgoliu).
Multumesc!
Buna ziua! Ma iertati era art 425 indice 1. Parchetul a facut contestatia in speta noastra. Multumesc
In prima instanta contestatia la executare formulata conform 598 alin 1 litera d, mai precis pentru aplicarea art 4 C P a fost admisa.
La nici unul dintre cele 5 termene nu s-a pus problema ca partile civile sa fie citate , in schimb instanta de apel a desfiintat hotararea motivand ca partile civile nu au fost citate.
Chestiunea citarii partilor civile a fost adusa in discutie dinoficiu de catre instanta de apel.
Mai precizez ca desi hotararea primei instante nu face nici o referire la partile civile, precum nici contestatia parchetului, partile civile au fost citate de catre instanta de apel , ceea ce contravine regulilor privind citarea prevazute de art 425 C P P conform carora vor fi citate doar partile la care hotararea atacata se refera .
Va multumesc!
Va multumesc!
Art 597 alin 1,care se refera la toate cazurile de contestatie la executare,prevede ca vor fi citate PARTILE INTERESATE.
Partile ascultate conform alin 4 sunt partile citate conform alin 1 ,deci nu toate partile din procesul penal initial.
Art 600 prevede ca dispzitiile civile pot fi contestate doar in cazurile prevăzute de art 598 alin 1 literele a - c si din acest motiv intreb dinou : La contestatia facuta conform art 598 alin 1 litera d este obligatorie citarea partii civile " ca parte interesata" ?
Dispozitiile art 597 alin 5 se refera la regulile dupa care se desfasoara procesul pena ,in cadrul carora regulile privind citarea ( art 353 ) nu coincid cu prevederile art 597 alin 1.
Buna seara!
Necitarea părților civile de catre instanța de fond într -o cauză penală avand ca obiect contestatie la executare (art 598 litera d - in scopul aplicarii legii penale de dezincriminare art 4 C.P) poate constitui un motiv de desfintarea sentintei de trimitere spre rejudecare a cauzei la instanta de fond ?

Art 600 C.P.P nu exclude partea civila din randul "partilor interesate"?
Multumesc!
Discuție Intrebare
Buna ziua! In conformitate cu art 23 alin 11 din legea 255/2013 hotararea in prima instanta prin care se constata aplicabilitatea art 4 C .P si se dispune punerea in libertate a condamnatului este executorie daca legea noua nu este N.C.P sau N.C.P.P ci o alta lege? Va multumesc.
Discuție Intrebare
Buna ziua! Care este termenul de soluționare a contestațiilor impotriva hotărârilor pronunțate în prima instanță în materia executării pedepsei (contestatie facuta de parchet ). Va multumesc