avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate AccedaConsulting

Activitate AccedaConsulting

Cum s-ar putea proceda ca un apartament cumparat in perioada de interdictie a L 112/1995 sa aiba un act de proprietate incontestabil? Apartamentul a fost cumparat in 1999 si notarul a considerat ca pt a respecta L112/2995 e suficient sa scrie in act ca data din 1999 a semnarii contractului de vanzare-cumparare este "data de la care cumparatorul va intra in stapanire de fapt asupra imobilului vandut, cumparatorul urmand sa intre in stapanire de drept asupra imobilului vandut la data de ... 2006", adica dupa ce expira interdictia de 10 ani din L112/1995. Acum am gasit notari care considera prezentul act de proprietate nul iar un notar l-a considerat valabil.
Cum am putea proceda pt a avea un act de proprietate valabil, fara nicio posibilitate de interpretare? Mentionez ca:
- am reusit sa luam legatura cu fostul proprietar, cel care avea ap cumparat cu L 112/1995 si care ni l-a vandut in 1.999.
- inca exista notariatul care a incheiat actul in 1999.
- nu s-a facut nicio notificare din partea niciunui posibil mostenitor, conf. L 112/1995
Daca actualul act de proprietate este nul, cine este proprietarul?
Cum poate cumparatorul din 1999 sa devina proprietar incontestabil?
Sa se desfaca actul incheiat in 1999 si sa se refaca altul intre fostul proprietar si actualul proprietar? Sa se incheie un act aditional la actul prezent? Sa se doneze apartamentul unei rude?-dar noul act nu e afectat de nulitatea actului anterior?