avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate Sebastian2

Activitate Sebastian2

Ca si conditii pentru obtinerea permisului pe ternen lung, pe site este listata si urmatoarea:

Nu puteţi primi un drept de şedere pe termen lung în România dacă vă încadraţi în una dintre următoarele categorii:
- aveţi un drept de şedere temporară pentru studii.

Aveti dreptate ca ar fi bine sa ma interesez la inspectorat, doar ca in aceasta perioada sunt putn mai ocupat si nu reusesc sa ajung la ei in orele de lucru, asa ca am preferat sa gasesc raspunsuri pe acest forum. Din nefericirea mea, de multe ori am sunat si nu raspund la nici-un numar de telefon afisat pentru interesul public.
Buna ziua,

Sunt cetatean al unui stat din afara UE si locuiesc de 8 ani in Romania pe baza permisului temporar de studii. Acest permis mai e valabil doi ani pana termin studiile si cu ajutorul lui si muncesc la jumatate de norma. Sunt si casatorit de acum cateva luni cu un cetatean roman.

As dori sa obtin mai multe drepturi in Romania, cu scopul ca in final sa obtin si cetania romana si sunt nelamurit cu cateva intrebari:

1. Considerand ca nu am voie sa obtin permisul de sedere pe termen lung daca la momentul de fata am un permis de studii, as vrea sa stiu care mi-ar fi optiunile ca sa il obtin? Pentru ce fel de permis as putea sa aplic acum ca dupa sa aplic si pentru cel pe terem lung, dar sa am si dreptul sa imi continui studiile si sa lucrez la jumatate de norma?

2. Dupa obtinerea permisului de sedere pe termen lung, as dori sa predau si pentru cetatenie. Considerand ca pentru cetatenie e nevoie de 8 ani domiciliu in Romania si permis permament (care daca am inteles bine, e permisul de sedere pe termen lung), e suficient ca am 8 ani in Romania pe baza permisului de sedere temporar in scop de studii, sau conteaza doar anii petrecuti de la data casatoriei?

Multumesc anticipat!