avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate DSSD

Activitate DSSD

Dragi avocati,referitor la cazul meu cu apartamentul din TM au fost câtiva colegi de-ai D-voastră care s-au oferit sa intervină la acest caz.
Vreau sa va aduc la cunoștința un onorariu făcut....care din punctul meu de vedere ,depășește orice limita ,fie pe plan de umanitate fie pe plan profesional.

"Buna ziua,
Asa cum am discutat la telefon, va rog sa gasiti mai jos propunerea mea pentru prima etapa a situatiei in care va aflati.

Pentru contactarea vanzatoarei si negocierea unei solutii amiabile va propun un onorariu fix dupa cum urmeaza:
· pentru prima intalnire – 200 Euro,
· in cazul in care intalnirea este favoarabila si se deschide posibilitatea solutionarii amiabile a diferendului, urmatoarele sesiuni de negociere la un tarif de 150 de Euro/intrevedere (daca dansa accepta o negociere termenii ar trebui sa fie stabiliti in a doua intalnire, astfel ca acest onorariu s-ar datoara, in principiu, o singura data).
· redactarea contractului de tranzactie si asistarea la notar in vedere semnarii acestuia – 1.000 Euro (daca notarul redacteaza contractul si eu doar il revizuiesc onorariul este de 500 Euro)
· Onorariu de succes in procent de 7% din sumele/despagubirile in acest fel. Daca se obtine anularea amiabila a contractului de vanzare cumparare onorariul de succes va fi de 4% din sumele restituite.

In prima faza dumneavoastra ar trebui sa platiti doar primul punct de mai sus deoarece nu stim la acest moment daca vanzatoarea are disponibilitate de a negocia.

Va rog sa imi comunicati pozitia dumneavoastra.

In ceea ce priveste ingrijorarea dumneavoastra in ceea ce priveste deturnarea muncii avocatului datorita calitatii vanzatoarei, va rog sa cititi in linkul de mai jos sentinta unei instante care oblige avocatul la plata unor sume catre fostul client.
[ link extern ] / "


Mie chiar mi-ar părea foarte rau sa existe asfel de victime care ar putea accepta un onorariu de genul asta.
Eu pot sa înțeleg ca fiecare avocat cere cât crede de cuviință ,ca merita sa ceara cât poate sa creadă ca este buzunarul fiecăruia ...dar înainte de toate eu consider ca un avocat bun din toate punctele de vedere,își face si prețul in funcție de munca care o face si o depune.
Sa faci un astfel de oferta la un posibil client ptr i astfel de cauza întrece orice măsura .
In 17 ani care am trăit in străinătate am avut ocazii sa am de a face (din păcate) cu situații care era nevoie de a apela la un avocat si am cunoscut si situații indirect prin alte cunoștințe .Au fost cazuri mici si simple ,care nu am plătit absolut nimic,care fiind probabil un caz sigur,avocatul și-a cerut onorariu direct de la contraparte,venind scrisoare si mie acasa cu cât a fost plătit .
Va dau câteva exemple care le-am trăit eu.

1-Ptr a recupera 4600 euro care mi-a fost luat de pe card-ul de la posta ,am plătit o taxa de 110 euro si atât .După 4 ani cât a durat toate intâlnirile care sau făcut fără proces doar avocații in fata unui judecător,avocatul a încasat 370 euro.
2-Un alt caz din 2007 cu firma de telefonie mobila ,din cauza unui abonament care sa depășit peste limita traficul de internet care trb sa se blocheze in automat ,
mi-a luat din contul băncii 1700 euro ptr 2 luni.Am plătit,tot asa o taxa mică ,nu imi amintesc exact ...si care a durat câțiva ani după care mi-am recuperat 2200 înapoi ,si avocatul a fost plătit in jur de 300 de euro .
3- Ptr un mic accident cu motocicleta pe trecerea de pietoni ,victima fiind un prieten (pietonul) ...s-a recuperat 1600 ca daune morale si fizice ,avocatul nu a fost plătit deloc înainte ,nu stiu de ce ,dar nici macar taxa,după câteva luni avocatul a încasat 120 euro.
3-Un alt caz ,o cunoștința ptr ca a fost prins in stare di ebrietate cu o alcoolemie aproape de coma ....la costat avocatului total in jur de 1000 euro ,care sa ales cu permisul suspendat pe 1 an si cu amenda !
4-Un caz cu o firma care nu imi dădea salariu de câteva luni,nu am plătit absolut nimic la avocat,nici taxa ,recuperandu-mi banii in totalitate ,el a încasat de la firma 1100 euro.
Adevarul este,ca aici este foarte frecvent intervenția avocatului ptr aproape orice caz,cu prețuri absolut rezonabile si care își permite fiecare cetățean .Se folosește foarte des avocatul si din comoditate de a rezolva orice mică situație.
De obicei avocatul este același mereu ,schimbând eventual ptr categoria care o face.Penal sau administrativ.Este ca si medicul de familie.

Pe când in România este un lux atât de mare încât legea nu-i da dreptul cetățeanului de a putea face un proces sau sa își apere dreptul.Este exagerat!!!Fiind plecat de atâta timp,abia acum încep sa văd ceea ce se întâmpla in România in ceea ce privește apărarea ta.Esti pur si simplu pus la zid din toate punctele de vedere !

Eu acm încep sa văd si sa trăiesc din păcate aceasta experiența in România .
Va spun foarte sincer, pe cât ar putea fi de scump onorariul (daca s-ar putea spune onorariu) nu se poate exagera la un asfel de caz ,in asfel de condiții de tratative,sa se ceara o cifra asa de dezechilibrata!

Am cerut in România prețul la 2 avocati la întâmplare cât m-ar costa ,si mi-a spus la fel cu diferența mică de preț ca in cazul in care se ajunge in instanța ,prețul ptr primul apel este X,ptr al doilea apel este mai puțin decât primul X.
Desi mi se părea oricum un preț destul de acceptabil ,dar nu asa de exagerat.
Repet: este dreptul fiecaruia sa aiva posibilitatea sa facă un proces indiferent de situație....
Sper ca aceasta situație in România atât de cruda si exagerata ,sa cada cât mai repede.Cred ca ar trb o revolta făcută cat se poate de serioasă !
Nu ar trb sa mai dureze mult asa ceva!!!!Este de neacceptat!
Când am găsit in final pe cineva recomandat,prețul a fost asemanator putin mai mic ,doar ca acest avocat sa dovedit foarte incorect si indiferent fără sa rasp la mesaje si la telefon,după ce l-am plătit nu am mai avut raspuns de la dansul deloc...(asa au trecut 6 luni)care nu-i mai răspundea la telefon nici prietenului sau,care mi l-a recomandat .
Sant fără cuvinte,si incep sa cred ca esti o ținta si o prada ușoară ptr România ,mai ales dacă esti mirosit ca vi din străinătate ,care poate ca își imaginează ca banii aici se fac foarte ușor si ca poți sa-i învârti cu lopata !
Nu este absolut deloc asa ...cheltuielile care le ai,fără sa ai zilnic de lucru...in ziua de azi supraviețuiești la fel ca in România,doar in condiții mai bune.Inainte era mai ușor ,aveai des de lucru ,si cheltuielile erau mai mici.Acm chiar ca nu mai pui nimic deoparte !

Încep sa văd si sa cred tot mai mult ca o luam pe o direcție foarte greșita .
Te doare amarnic când sti ca vroiai sa te întorci după o viața de străinătate ,după ce ai strâns cât ai putut cu mari sacrificii,departe de familie ,sa iti iei un apartament sa locuiești cu familia....care după tot ce trăiesc in prezent, sa văd acest SISTEM putrezit ,persoane care aplica legea ,care ei primii sunt care dacă pot profita fără o farimitura de umanitate o fac fără sa gândească de 2 ori.Sunt convins ca sunt si excepții ,dar e greu de găsit .Sunt rare ca si diamantele! Atunci eu ma intreb:
ESTE O IDEE BUNA SA MA ÎNTORC IN ȚARA MEA?
Cred ca m-ai bine sclav in țara straina decât la tine acasa!Doare mai puțin!Asa esti motivat ca esti un străin.
Dar sa fi trădat la tine in casa,sa fi trădat de cine ar trb sa te apere ,doare mult mai tare!Este o durere de nesuportat !!!!!
JUDECAȚI SI VOI SI SPUNEȚI-MI CA GREȘESC !AS DORI SA MA ÎNȘEL SI SA GREȘESC ,DAR DIN PĂCATE ESTE TOT MAI EVIDENTĂ ACEASTA CRUNTA REALITATE!!!!!

CONCLUZIA
Pe lângă asta,am fost sfătuit de doamna avocat,sa cer exact suma care am dat pe apartament 95.000 de euro ,fără cheltuiala de la agenție de 2000 euro ,fără cheltuiala de 2 drumuri in România ..si zilele pierdute de lucru ...fără cheltuiala de la notar.
Făcând un calcul, am cheltuit in plus in jur de 5000 euro,pe lângă 95000 care dacă in cazul in care trb să-i recuperez mai pierd din 95.000 alta suma in jur de 4000 de euro,asta înseamnă ca fiind deja înșelat de la început ,ca sa imi recuperez o parte din banii înapoi de fapt ,trb sa accept pierderea de 9000 de euro ca sa rămân
cu diferența .
Cu alte cuvinte astfel de onorariu este un sac fără fund in funcție de poziția care o are fiecare in societate si pe urma in funcție de munca care este de făcut ptr avocat !

In cazul in care se ajunge la proces,te costa in plus, care se plătește la stat inainte o taxa din valoarea sumei de recuperat in jur de 1750 euro.
Imaginativa dacă se pierde procesul ,câte cheltuieli vor fi după!
Un proces asemanator ,ptr un cetățean simplu si modest ,poate pur si simplu sa-i distrugă viața in ce cheltuiala poate să-l aducă.
Este incredibil cum se poate trece cu vederea peste asa ceva!
Dacă asta se poate spune dreptate eu nu mai am cuvinte!

Proprietarul este avocat,ptr ca am fost chiar in birou la dansa di am făcut precontractul când i-am dat un avans de 30000 otr a bloca apartamentul .
Pe lângă asta ,am găsit-o cu fotografie si pe net cu numele ei in Baroul de avocați.Toate informațiile false le-am descoperit prea trz , când a început sa apăra probleme de infiltrare si am locuit in apartament 2 săptămâni .Cu caldura la maxim si cu caloriferele foarte mici ,nu făcea fata la tot apartamentul.Mai ales,fiind un bloc stea,(Str Gheorghe Lazar)erau toți pereții in exterior + acoperișul .
Iarna nu se poate sta.Cand am sunat-o sa-i spun toate probleme care au apărut,si i-am scris mesaje,la in moment se inervase si imi spunea ca nu pot sa o mai deranjez după 3 luni ce mi-a vândut apartamentul ....ca trb sa verific eu tot de la început .
Mi-a spus si administratoarea blocului când am Vb cu ea,ca a avut câteva discuții si probleme cu dansa in timp ce făcea lucrări la apartament,si ca are un mod foarte convingător de a Vb ,care sa para foarte sinceră si nevinovata!Cu alte cuvinte este foarte talentata sa poate influența pe oricine de a avea încredere in ea.

Domnul AnaTiti aveți perfectă dreptate că este foarte culmea ca cineva să ia țeapă la suprafață... dar doamna avocat în prezența persoanelor de la agenție a spus ca a declarat că în cadastru o suprafață mai mică în așa fel încât să nu plătească impozit mai mult pe apartament .Eu locuind în străinătate de 17 ani ,nu puteam sa stiu cum se fac actele in România .
Ceea ce m-a influențat foarte mult este că ea fiind avocat nu îmi imaginam că putea să îmi spună atâtea informații false și mai ales că se și jura pe fiica ei . M-a influențat enorm de mult și m-a făcut să am încredere în ea 100%... și cei de la agenție nu m-au ajutat cu absolut nimic din ceea ce privește astfel de informații , cu toate că le-am plătit și lor 2000 de euro ... Și îmi spunea că pot să-l închiriezi pe lună până în 1000 € , Și că se caută foarte mult astfel de apartamente amenajate înăuntru .
M-am încrezut foarte mult și in cei de la agenție care până la urmă s-a demonstrat că au profitat și ei la rândul lor.
Încă mă mir și acum cum poate să fie ușor înșelat de cineva și să nu există o lege care să te apere în privința asta și să fii tot tu pus în situația că ai greșit din cauză că nu ai verificat.... încrezându-te în informațiile spuse cu mare încredere,mai ales și de profesie avocat care fiind un om al legii te poți aștepta mai puțin să fii mințit în modul ăsta atât de exagerat .
Tot ce am putut să strâng în 17 ani de străinătate mi s-a spulberat totul într-o țeapă făcută de un om al legii care a reușit să mă convingă prin metodele ei de a mă face să îmi pun încrederea maxima.
Anul trecut se plătea impozit pe suma respectiva .Proprietarul a vrut sa se declare 65.000 euro valoarea apartamentului ptr a nu plăti impozite pe diferența de 30000 . Transferul prin bancă a fost făcută din 95000 € .
În perioada de iarnă apartamentul nu poate să fie încălzit mai mult de 16 ° cu centrala la maxim .
Nu se poate folosi niciun mod În perioada de iarnă .
Proprietarul ,(avocata )a repetat de foarte multe ori că ea a izolat acoperișul pe banii , Că locuise doi ani la rând cu fetița ei în acel apartament ,care de fapt administratoarea a spus că ea nici nu a locuit aproape deloc în acel apartament și că izolația nu s-a făcut deloc.
Diferența suprafeței din apartament de la 88 m² la 115 m² chiar nu se putea vedea pentru că te ducea mult in eroare modul cum a fost amenajat apartamentul . Părerea asta a avut majoritatea care au văzut apartamentul pentru că pare foarte mare ca și suprafață
Adevărul este că modul cum povestea și se jura pe fetița ei spun toate lucrurile astea ,s-a dovedit că totul a fost fals .
E posibil că declarând verbal, încercând să te păcălească pe față și În prezența de alți martori ...nu există o lege care să te apere în privința asta?
Nu as vrea să veniți deloc la caz doar că proprietara film și avocat îmi vine greu să cred că un alt avocat s-ar putea ajunge la o înțelegere cu ea .
Avocatul la care am apelat printr-o cunoștință m-a ținut șase luni de zile în așteptare ,care acum nu mai răspunde la telefon și nici la persoana care mi l-a recomandat fiind un fost coleg de clasă avocatului care el este și profesor universitar .
Sunt foarte dezamăgit de toate astea , de toate experiențele cu avocații care le-am avut ,încât nu mai știi în cine te poți încrede.
Aș face orice,numai să găsesc persoana potrivită care să mă reprezinte la acest caz și să fie din credere totala.
Este chiar trist să știi că poate să persiste atât de multa nedreptate si atâta indiferenta si din partea persoanelor care reprezintă legea în România .


Va mulțumesc ptr răspuns!
In contract nu scrie suprafața apartamentului .Singura dovada ptr suprafața este ca a declarat verbal de mai multe ori,anunțul pus de dansa pe internet...si o registrare audio telefonica unde repeta acelaș lucru.
Sant foarte sceptic sa apelez la un avocat din același oraș (Timișoara ) cu frica ca se pot cunoaște ,si ar fi riscul mai mare sa am alte cheltuieli fără sa am măcar șansa sa pot fiu aparat cu dreptate.
Exista alta posibilitate făcută online sa pot bloca timpul?
ținând cont ca a trecut asa mult fără sa pot depune un dosar.
Sa nu fie prea trz ptr a ma putea pregăti!
E una din preocupările mele care ma apasă tot mai mult!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am cumparat un apartament la etajul 10 dintr-un anunt care scria ca avea 115 mp si ca are caldura in pardoseala su ca acoperișul a fost izolat personal de proprietar.Dupa 2 luni ,când a început sa ploaie,au apărut infiltrații pe tavan si a început sa se degradeze tot mai mult.
Având bănuieli in ceea ce mi-a spus verbal in fata a doua persoane de la agenzie,am verificat si restul informațiilor .Sa constatat ca apartamentul are doar 88 mp,nu a fost făcută izolatia,nu are caldura in pardoseala,si in plus cu caldura la maxim in perioada de iarna nu se reușește sa încălzească apartamentul încât sa se poate locui.Temp ajunge maxim 15-16 grade.
Am Vb su cu Administratoarea care a confirmat ca nu sa făcut deloc izolatia de către proprietara.
Apartamentul a fost plătit 95000 euro,care proprietara a declarat in contract doar 60000 euro ca sa evite sa plătească impozit.
Apartamentul a fost cumpărat in Oct 2016-Am constatat informațiile spuse de către proprietar care este de profesie avocat ca sant toate false după 2 luni de la cumpărare ,am apelat in febr 2017 la un avocat care mi-a spus ca se ocupa de caz,si ca a scris scrisoare la proprietar,după ce l-am plătit ,nu mai imi Răspunde deloc la telefon,mesaje,mail.Ma gândeam ca fiind colegi ,tăcerea lui m-a împiedicat sa pot avea dreptul de a rezolv situația asta.
Acm sant foarte disperat si nu mai stiu in cine sa am încredere.
Întrebarea mea este:
Având martori de la agenzie,martor Administratoarea de cele spuse de proprietar(avocat),cu anunțul fals scris in ziar,cu infiltrație care tavanul acm sa desprins,cu declarația de valoarea apart scrisă falsa in contract,cu faptul ca caloriferele apartamentului nu fac fata sa încălzească EU AM VREO ȘANSA SA POT FACE CEVA?MAI AM TIMP ȚINÂND CONT CA AVOCATUL MEU MA ȚINUT IN TĂCERE 6 LUNI,CU SPERANȚA CA ESTE TOTUL OK SI ACM SANT DISPERAT!AM MUNCIT O VIAȚA ÎNTREAGA SA STRÂNG BANII ACEȘTIA CARE S-AU SPULBERAT PRINTR-O SIMPLA ÎNȘELĂCIUNE !VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTAȚI!!!