avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce șanse am - înșelătorie la cumpărarea unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce șanse am - înșelătorie la cumpărarea unui apartament

Am cumparat un apartament la etajul 10 dintr-un anunt care scria ca avea 115 mp si ca are caldura in pardoseala su ca acoperișul a fost izolat personal de proprietar.Dupa 2 luni ,când a început sa ploaie,au apărut infiltrații pe tavan si a început sa se degradeze tot mai mult.
Având bănuieli in ceea ce mi-a spus verbal in fata a doua persoane de la agenzie,am verificat si restul informațiilor .Sa constatat ca apartamentul are doar 88 mp,nu a fost făcută izolatia,nu are caldura in pardoseala,si in plus cu caldura la maxim in perioada de iarna nu se reușește sa încălzească apartamentul încât sa se poate locui.Temp ajunge maxim 15-16 grade.
Am Vb su cu Administratoarea care a confirmat ca nu sa făcut deloc izolatia de către proprietara.
Apartamentul a fost plătit 95000 euro,care proprietara a declarat in contract doar 60000 euro ca sa evite sa plătească impozit.
Apartamentul a fost cumpărat in Oct 2016-Am constatat informațiile spuse de către proprietar care este de profesie avocat ca sant toate false după 2 luni de la cumpărare ,am apelat in febr 2017 la un avocat care mi-a spus ca se ocupa de caz,si ca a scris scrisoare la proprietar,după ce l-am plătit ,nu mai imi Răspunde deloc la telefon,mesaje,mail.Ma gândeam ca fiind colegi ,tăcerea lui m-a împiedicat sa pot avea dreptul de a rezolv situația asta.
Acm sant foarte disperat si nu mai stiu in cine sa am încredere.
Întrebarea mea este:
Având martori de la agenzie,martor Administratoarea de cele spuse de proprietar(avocat),cu anunțul fals scris in ziar,cu infiltrație care tavanul acm sa desprins,cu declarația de valoarea apart scrisă falsa in contract,cu faptul ca caloriferele apartamentului nu fac fata sa încălzească EU AM VREO ȘANSA SA POT FACE CEVA?MAI AM TIMP ȚINÂND CONT CA AVOCATUL MEU MA ȚINUT IN TĂCERE 6 LUNI,CU SPERANȚA CA ESTE TOTUL OK SI ACM SANT DISPERAT!AM MUNCIT O VIAȚA ÎNTREAGA SA STRÂNG BANII ACEȘTIA CARE S-AU SPULBERAT PRINTR-O SIMPLA ÎNȘELĂCIUNE !VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTAȚI!!!
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc ptr răspuns!
In contract nu scrie suprafața apartamentului .Singura dovada ptr suprafața este ca a declarat verbal de mai multe ori,anunțul pus de dansa pe internet...si o registrare audio telefonica unde repeta acelaș lucru.
Sant foarte sceptic sa apelez la un avocat din același oraș (Timișoara ) cu frica ca se pot cunoaște ,si ar fi riscul mai mare sa am alte cheltuieli fără sa am măcar șansa sa pot fiu aparat cu dreptate.
Exista alta posibilitate făcută online sa pot bloca timpul?
ținând cont ca a trecut asa mult fără sa pot depune un dosar.
Sa nu fie prea trz ptr a ma putea pregăti!
E una din preocupările mele care ma apasă tot mai mult!
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si totusi, nu a avut cadastru ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la pretul declarat, ptr sume mai mici de 450.000 lei nu se mai plateste impozit transfer proprietate. Puteti fi singurul banuit ca a dorit pret mai mic ptr ca asa a scazut onorariul notarial platit chiar de dvs.
Referitor la suprafata, transferul de proprietate se face cu cadastru si extras carte funciara unde se vede clar suprafata imobilului. Nu mai spun ca o diferenta asa de mare de suprafata se vede si cu ochiul liber.
Referitor la imbunatatiri, daca nu apar mentionate in contractul de vanzare cumparare nu cred ca puteti sa il trageti la raspundere. Puteti insa sa o faceti ptr vicii ascunse.
Si nu in ultimul rand, la un pret asa de mare, nu strica parerea unui specialist inainte de cumpararea apartamentului.

Alte discuții în legătură

Daca fac izolatia pe bloc pot recupera banii de la asociatie? liveomars liveomars Buna ziua, 1.Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 10 etaje.Toti locatarii avem probleme cu izolatia,eu de exemplu iarna am mereu condens la ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Probleme la acoperisul blocului ! gici gici Buna seara!De aproximativ 2 ani de zile am probleme cu acoperisul blocului.Problema nu ar fi izolatia ci imi ploua intre apartamentul meu si apartamentul ... (vezi toată discuția)