avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROBLEME LA ACOPERISUL BLOCULUI !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROBLEME LA ACOPERISUL BLOCULUI !

Buna seara!De aproximativ 2 ani de zile am probleme cu acoperisul blocului.Problema nu ar fi izolatia ci imi ploua intre apartamentul meu si apartamentul vecinului pe lateral nu deasupra( dar nu este de la izolatie repet).Deci tavanul e curat.nu prezinta nici o pata.Am vorbit si cu cei de la asociatie in tot acesti 2 ani dar nu s-a rezolvat nimic.Administratorul chiar daca nu imi spune direct in fata imi da de inteles ca ar trebui ca eu sa suport cheltuielile de reparatie desi s-au strans bani pentru fondul de reparatie .Cu toate ca si el stie si a si spus-o de nenumarate ori ca partea cu acoperisul si subsolul sunt bunuri comune si deci ar trebui sa stranga de la fiecare apartament suma necesara repararii acoperisului..Intrebarea ar fi ce sau cum ar trebui eu sa rezolv problema pentru ca administratorul sa cheme o firma pentru rezolvarea problemei.???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 14 August 2016
In situatia expusa,asociatia de proprietari detine competenta sa se implice sa desfasoare demersuri initial pentru identificare deficienta si ulterior remedierea acesteia
Exista posibilitatea sa existe probleme la diafragma verticala,placile utilizate la pereti sa prezinte discontinuitate -prin care sa se infiltreze apa
Nu stiu daca am inteles bine situatia dar mie imi pare ca e vorba de o obligatie a asociatiei.

Sfatul meu ar fi sa somati asociatia prin avocat sa faca reparatia pentru ca e logic ca daca nu va repara ar urma un proces si daca ati avea avocat l-ati castiga.

Eu din 4 notificari facute la 4 asociatii diferite nu am ajuns la proces deoarece asociatiile repective au inteles sa repare fara sa se judece.
Ma gandesc ca asa ar trebui sa fie si in cazul dvs.

Daca inteleg ca se lasa cu proces se vor ocupa de problema.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Parte comuna la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss SALUT!... Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)