avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parte comuna la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parte comuna la bloc

SALUT!...
Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am spus ca sunt de acord sa facem lucrarea dar, cu conditia sa facem si izolatie la subsol cu poliester ca si eu am igrasie si umezeala in casa si sa nu mai vorbim de facturile care i-mi vin iarna pentru incalzirea apartamentului (gaze si curent).
Decizia cu acoperisul este impartita jumi-juma suntem 4 apartamente dintre care doua sunt de acord si doua nu sunt de acord.
Mentionez ca la subsol sunt boxe care au geamurile sparte sau lipsa de tot.
Conductele mustesc pe toate partile si fluviala si canalizarea dar de astea nu ii intereseaza pe ei ca nu e la ei.
Am mai propus sa se schimbe si canalizarea la bucatarii (ca pe fiecare an se infunda si de fiecare data ma trezeam cu apa in casa daca nu luam imediat masuri de desfundare personal eu si vecinul de la unu ca pe ceilalti doi nu ii interesa) si nu au fost de acord , greseala mea ca nu am facut in scris (mi-am facut singur pe bani mei cu conducta separat)
Intrebarea mea este :
Subsolul nu este o parte comuna la fel ca si acoperisul?
Trebuie sa participe si ei la aceasta izolatie la subsol pe tavan sau trebuie sa o fac si pe asta pe bani mei si sa particip si la parte comuna la acoperis care mie personal mi se pare logic sa particip la cheltuieli?
Ce trebuie sa fac?
VA MULTUMESC!...
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Bossde_Boss, utilizator
buna dimineata.
*Izolatia la acoperis este o lucrare la care trebuie sa participe toti locatarii de pe scara sau tronsonul blocului; conditia este ca sa sa respecte situatia initiala(a fost invelitoare din carton cu protectie se pune ceva asemanator sau mai bun calitativ) cu respectarea termenelor de reparatii capitale.
**Situatia subsolului este putin mai comlicata :
- in primul rand , pentru buna functionare a instalatiilor , la lucrarile de reparatii trebuie sa participe toti locatarii;
-Toti locatrii care au boxe la sobsol sunt obligati sa la mentin aconform stadiului initial(cu geamuri, ventilatii , etc.)
*** In ceea ce priveste izolarea planseului peste subsol, avand in vedere ca initial nu a avut nici un fel de izolatie , contravaloarea lucrarilor de izolatie a planseului peste subsol sunt suportate de locatarii de la parter;
**** Daca blocul la predare a avut totusi izolatie la placa peste parter( ceea ce ma indoiesc)atunci si contravaloarea lucrarilor de izolatie a planseului peste subsol sunt suportate de toti locatarii. Va multumesc.
Componentele aratate de dvs ,acoperis,subsol,instalatie subsol,geamuri boxe subsol,etc reprezinta parti comune ,aflate in responsabilitatea de intretinere si reparatie a asociatiei de proprietari
Situatia mentionata de dvs nu este singulara,dar multitudinea deficientelor demonstreaza dezinteresul in timp manifestat de catre presedintele si comitetul executiv pentru mentinerea in stare de buna functionare a partilor de constructie si instalatii parti comune a imobilului
In calitatea de proprietar va revine dreptul sa sesizati oficial presedintele de asociatie,care urmeaza impreuna cu membrii comitetului executiv sa intreprinda o verificare a aspectelor sesizate ,sa realizeze ordinea prioritatilor ,care sunt costisitoare si nu pot fi realizate toate intr-o perioada relativ scurta
Ulterior ,ar trebui convocata o adunare generala a carei participanti sa dispuna masurile necesare repararii partilor comune cu deficiente si sursa de finantare a lucrarilor
Blocul intre placa si sapa are vata de sticla si un carton (folie) dar chestia asta poti sa o afli daca spargi sapa.
Nu stiu daca asta este considerata izolatie. Blocul a fost construit prin anii 85-90 chiar inainte de revolutie.
Eu o sa fac un o hartie catre locatari (vecini) prin care o sa propun spre remediere toate defectiunile mai sus mentionate si in care o sa mentionez si problema mea cu izolatia plafonului subsolurilor doar pe partea noastra la fel cum vor si ei cu acoperisul tot pe partea noastra .
Am mai spus o chestie mai sus parerile sunt 50/50 daca sa se faca sau nu lucrarea la acoperis nu are cineva 50%+1 si totul verbal fara semnaturi si ei au adus deja si meseriari sa contracteze lucrarea.
Daca nu exista un temei legal sa participe si ei la aceasta izolatie de la subsol pe plafon nu pe partea mea interioara nu e nici o problema dar o sa vada ei ,eu o sa particip si la izolatia pe acoperis ca asta vrea sa faca sa puna carton dala cu buteliasi arzatorul dar o sa-mi fac si o asigurare facultativa la casa si daca mai ma trezesc inundat sau orice alte alea o sa se judece cu cei de la asigurari.
Mentionez ca am renovat de curand apartamentul si nu i-mi permit sa isi bata joc de munca mea ca ei nu vor ca la subsol sa se faca ceva dar au oretentii sa se faca acoperisul .
Ei la terasa blocului nu a participat la izolatie la conductaraie nu la canalizare nuatunci eu de ce sa particip sa ma dea in judecata sa vedem ce iese.
Pai va spun eu ce,, iese in judecata'' : ve-ti fi obligat sa platiti partea dvs. la reparatie si in plus cheltuieli de judecata deloc neglijabile.:stunned:
Pai o sa renunt la partea cu izolatia cu poliester si trec pe partea cu pierderile de la instalatii
Nu e nici o problema ca o fac si pe asta pe banii mei , dar o sa facem si ce mai e de facut la acest bloc ca nu e numai al meu
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Bossde_Boss, utilizator

Alte discuții în legătură

Izolarea termica la subsol trebuie suportată doar de cel care stă la parter? Ionimagda Ionimagda Stau la parter intr_un bloc nou si nu este izolat dedesupt si este foarte frig ,intrebarea este trebuie sa o fac eu singura izolatie nu tb sa cotizeze toti de ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Condominiu mihailovin27 mihailovin27 Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu un aspect legat de condominiu. De curand s-a infundat iar conducta de canalizare comuna , s-a facut sedinta cu ... (vezi toată discuția)