avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parte comuna la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parte comuna la bloc

SALUT!...
Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am spus ca sunt de acord sa facem lucrarea dar, cu conditia sa facem si izolatie la subsol cu poliester ca si eu am igrasie si umezeala in casa si sa nu mai vorbim de facturile care i-mi vin iarna pentru incalzirea apartamentului (gaze si curent).
Decizia cu acoperisul este impartita jumi-juma suntem 4 apartamente dintre care doua sunt de acord si doua nu sunt de acord.
Mentionez ca la subsol sunt boxe care au geamurile sparte sau lipsa de tot.
Conductele mustesc pe toate partile si fluviala si canalizarea dar de astea nu ii intereseaza pe ei ca nu e la ei.
Am mai propus sa se schimbe si canalizarea la bucatarii (ca pe fiecare an se infunda si de fiecare data ma trezeam cu apa in casa daca nu luam imediat masuri de desfundare personal eu si vecinul de la unu ca pe ceilalti doi nu ii interesa) si nu au fost de acord , greseala mea ca nu am facut in scris (mi-am facut singur pe bani mei cu conducta separat)
Intrebarea mea este :
Subsolul nu este o parte comuna la fel ca si acoperisul?
Trebuie sa participe si ei la aceasta izolatie la subsol pe tavan sau trebuie sa o fac si pe asta pe bani mei si sa particip si la parte comuna la acoperis care mie personal mi se pare logic sa particip la cheltuieli?
Ce trebuie sa fac?
VA MULTUMESC!...
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Bossde_Boss, utilizator
Uitati cum sta problema: pentru terasa, daca intr-adrvar sunt probleme, adica infiltratii in ap. situate la et. 4, probabil ca acei prop. au semnalat acest lucru conducerii as. prop. Aceasta se deplaseaza la fata locului, intocmeste o nota de constatare. Deci daca sesizarea este reala, atunci conducerea as. informeaza la avizier toti proprietarii ca este nevoie sa se procedeze la efectuarea unei hidroizolatii pe terasa blocului. In acest sens administratorul cauta mai multe firme specializate in efectuarea acestor lucrari, colecteaza ofertele acestora pe care le prezinta com. executiv. Functie de costuri, garantii, etc. se alege una dintre firme, aceasta intocmeste un deviz, iar suma se repartizeaza proprietarilor proportional pe cota-parte indiviza de proprietate. Se strange fondul, se demareaza lucrarile, se face PV receptie, etc.
Observati ca in toata aceasta discutie nu s-a pomenit de cati proiprietari sunt pentru si cati impotriva. Mai sus aveti o explicatie .
Cu privire la subsol, se procedeaza cam la fel insa sesizarea (in scris) o faceti dvs. sustinut de prop. de la celelalte ap. de la parter. Explicati conducerii as. prop. ce ne-ati spus noua mai sus, sustineti-va punctul de vedere mai ales cu reparatia/inlocuirea conductelor vechi in asa fel incat sa nu mai fie probleme.
Costurile se impart la fel.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolarea termica la subsol trebuie suportată doar de cel care stă la parter? Ionimagda Ionimagda Stau la parter intr_un bloc nou si nu este izolat dedesupt si este foarte frig ,intrebarea este trebuie sa o fac eu singura izolatie nu tb sa cotizeze toti de ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Condominiu mihailovin27 mihailovin27 Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu un aspect legat de condominiu. De curand s-a infundat iar conducta de canalizare comuna , s-a facut sedinta cu ... (vezi toată discuția)