avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ...

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din fonduri prprii dar fara autorizatie de construire (cum dealtfel are tot blocul de 4 scari si blocul vecin de aceeasi dimensiune) situatia a fost acceptata tacit atat de primarie cat si de asociatia de proprietari de atunci pana in prezent.
Acum invechindu-se acoperisul au inceput sa apara infiltratii prin acesta si implicit prin tavan.
cand am mers la asociatie sa anunt sa intervina pt.reparatie conf.legii asociatiei de locatari ,acoperisul fiind bun comun,mi s-a raspuns ca nu se poate implica nici sa repare nici sa suporte reparatia din fondul de reparatii pe care-l platesc si eu lunar pe motiv ca acoperisul nu are autorizatie de construire.
Ce ma invatati sa fac deoarece mie-mi ploua in casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: noane , utilizator 19:18, 14 Februarie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
@dersu uzala a scris
Daca va ploua in casa,
asociatia e obligata
va izoleze cu carton asa cum e in proiect .

Asociatia de proprietari este obligata in anumite conditii sa asigure reparatia
Daca citi atent veti constata ca initiatorul topicului a precizat
am construit un acoperis din fonduri prprii dar fara autorizatie de construire

Daca interventia este neautorizata nu este consemnata in cartea tehnica a constructiei si in aceasta situatie asociatia de proprietari nu are obligatia sa repare modificarea neautorizata a unui locatar
Va confruntati cu situatie delicata deoarece constructia acoperisului este executata fara forme legale deci asociatia de proprietari nu are obligatia sa remedieze consecintele defectoasei executii a acoperisului facut de dv
Fiind interventie neautorizata riscati ca la eventuala reclamatie sa fiti obligat sa dezafectati acoperisul si sa readuceti terenul la forma anterioara interventiei
Eu pot demonta acoperisul in doie-trei ore dar la prima ploae imi distruge tpt apartamentul pt.ca izolatia va dati seama este crapata si neantretinuta de peste 30 de ani.Prin construirea acoperisului eu nu am afectat izolatia in nici-un fel dar v-am zis,izolatia e crapata pana la beton,iar daca-mi este distrus apartamentul cine-l plateste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate acoperis mixi64 mixi64 locuiesc la ultimul nivel al unui bloc cu 4 etaje. cam din anul 1978, apararea civila de atunci, impreuna cu administratorul asociatiei de locatari, a permis ... (vezi toată discuția)
Utilizare fond de reparații lucian.daniel lucian.daniel Bună ziua! Suntem o scară de bloc cu 4 coloane (4 apartamente pe palier). În cadrul asociației de proprietari la care am aderat am convenit să contribuim ... (vezi toată discuția)
Notificare avocat pentru ridicare acoperis construit fara autorizatie iulyanbr iulyanbr Socrii mei au cumparat un apartament la ultimul etaj,cu multi ani in urma , apartamentul avand sarpanta (pod ) construit de vechiul proprietar fara ... (vezi toată discuția)