avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Utilizare fond de reparații
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Utilizare fond de reparații

Bună ziua!
Suntem o scară de bloc cu 4 coloane (4 apartamente pe palier). În cadrul asociației de proprietari la care am aderat am convenit să contribuim lunar cu o sumă de bani pentru constituirea unui fond de reparații la suprafețele comune, fond care ne-a fost chiar de folos la diverse lucrări (reabilitare tehnică subsol, înlocuirea ușilor de acces, reparația interfonului etc.).
Momentan ne confruntăm cu următoarea problemă: terasa blocului este acoperită pe două coloane alăturate cu acoperișuri construite de foști proprietari cu mult timp în urmă (anii '90), individual, în regie proprie, fără proiect de modificare sau autorizație de construire. Datorită timpului/deficiențelor de realizare, la unul din cele două apartamente de la ultimul etaj, acoperite așa cum am arătat anterior, sunt infiltrații de la ploi. Actualul proprietar al apartamentului dorește să repare acoperișul utilizând pentru achiziția de materiale bani din fondul de reparații.
Întrebarea este: asociația de proprietari care administrează acest fond de reparații poate să îi acorde în mod legal suma solicitată, având în vedere că este vorba de o intervenție la o lucrare care nu deține avizele și autorizațiile necesare?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
lucian.daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:38, 8 Decembrie 2021
Nu. Solicitați ca lucrarea sa se efectueze de către o firma autorizata care ofera garanție și factura.
Acest lucru este deja discutat; firma care va efectua reparația va elibera factură și garanție pentru lucrarea executată.
Problema expusă - poate nu am fost suficient de explicit - se referă la faptul că se vor folosi fonduri comune pentru a repara ceva ce, din punct de vedere al existenței în acte, nu există.
Pretentia proprietarului nu beneficiaza de suport legal
Atat timp cat lucrarea =acoperisul vechi este neautorizata,asociatia de proprietari nu detine nicio obligatie sa se implice in repararea acestia
Mai mult,daca lucrarea prezinta deficiente,asociatia de proprietari ar trebui sa se implice concret pentru respectarea dispozitiilor in vigoare,respeciv sa desfasoare actiuni pentru dezafectarea modificarii neautorizate
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
ynocentta, utilizator
daca lucrarea nu se efectueaza, locatarul care sufera poate sa dea in judecata asociatia. Asadar, lucrarea trebuie facuta. Acum, daca el o face, devine diriginte de santier, Tot ce se face acolo trebuie supravegheat. Decontarea lucrarilor se va face cu acordul comitetului. Daca sunt cheltuieli nejustificate, sa le suporte personal.
daca lucrarea nu se efectueaza, locatarul care sufera poate sa dea in judecata asociatia. Asadar, lucrarea trebuie facuta. Acum, daca el o face, devine diriginte de santier, Tot ce se face acolo trebuie supravegheat. Decontarea lucrarilor se va face cu acordul comitetului. Daca sunt cheltuieli nejustificate, sa le suporte personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma cu aceasta problema de asociatie mateescudoina mateescudoina Buna ziua. Locuiesc, intr-un bloc cu 4 nivele, la nivelul 3. Locatarul de la ultimul nivel si-a reparat acoperisul si pe baza facturii cei de la asociatie au ... (vezi toată discuția)
De un an de zile mă încerc să conving asociația să repare o porțiune de pe acoperiș și nu reușesc, spun că oamenii nu vor să contribuie cu bani. cum se poate rezolva această situație? Florinacios Florinacios Locuiesc într-un bloc de garsoniere la etajul 3 si am fost inundat din cauza coloanei apei pluviale. S-au facut reparatii pe acoperis pe coloana mea (refacut ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata reparatii acoperis AngryLettuce AngryLettuce Salutare Am fost numit seful de scara al blocului in care locuiesc si incerc sa rezolv o problema veche,complicata si stresanta cu reparatia acoperisului. ... (vezi toată discuția)