avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate alina.neacsu

Activitate alina.neacsu

Răspuns la discuția Modernizare spatiu inchiriat
Da. Se face ctr de inchiriere. Receptia va fi facuta de catre locator. Insa cheltuiala este suportata initial de catre locatar si apoi transferata prin facturare locatorului. Problema mea era la deductibilitatea tva-ului pentru cheltuielile lunare care se vor refactura la finalul lucrarilor (receptie) locatorului ( peste 1 an). Se va transfera prin facturare valoarea lucrarilor legate de structura de rezistenta a lucrarilor restul se va recupera de catre locatar prin amortizarea lunara pe durata normal de utilizare a cladirilor.
Se inchiriaza un spatiu in vederea desfasurarii activitatii economice pentru o perioada nedeterminata de la o persoana fizica. Pentru a putea fi utilizat in scopul pentru care a fost inchiriat, acest spatiu trebuie modernizat. Valoarea investitiei depaseste 20% din valoarea cladirii. O parte din valoare lucrarilor legate de structura de rezistenta a spatiului se vor refactura proprietarului cladirii (persoana fizica). Care este regimul fiscal privind tva-ul aferent cheltuielilor legate de modernizare. Cand trebuie ajustat TVA? Ce obligatii are proprietarul in situatia in care se majoreaza valoarea spatiului cu valoarea refacturata de persoana juridica?
O microintreprindere cesioneaza partile sociale, detinute la o alta societate , catre asociatii sai. Care este monografia contabila si ce implicatii fiscale sunt?
Trebuie sa refacturam urmatoarele costuri catre un partener extern din Irlanda, platitor de tva, astfel :
- costuri de transport din Romania purtatoare de tva ;
- c/v cazare purtatoare de tva din Irlanda
- c/v costuri de transport purtatoare de tva in Irlanda
- costuri cu salarizarea si diurna personalului.
Intrebarea este cum refacturam aceste costuri din punct de vedere al tva-ului.
Multumesc
Intr-adevar bonusul face parte din salariul realizat insa ca valoare difera de la o luna la alta. Sau pot fi luni in care nu se acorda deoarece s-a inregistrat pierdere. Valoarea poate fi stabilita dupa cele 20 de zile lucratoare. Cum as putea transmite in termen ?

Cornel Vasile a scris:

Fiind vorba despre un drept salarial , termenul este de 20 de zile lucratoare de la data modificarii.

Doresc sa acord un bonus (1%) din profitul sau un bonus exclusiv in luna ianuarie pentru care intocmesc act aditional la CIM.
Intrebare : Actul aditional trebuie transmis in REVISAL si in ce termen ?
Ce declaratii trebuie depuse in anul 2019 pentru o societate aflata in dizolvare/lichidare ( a trecut de prima etapa in vederea radierii la inceputul anului 2018) ? Societatea figureaza in vectorul fiscal ca microintreprindere si este declarata inactiva la ANAF.
Care este termenul de depunere al bilantului pentru anul 2018?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua.
Incep prin a va prezenta neconcordanta semnalata pe SPV la D112 intre numarul de salariati raportati in D112 si numarul de personal din Revisal.
Este vorba de un salariat care a fost in concediu pentru cresterea copilului. Suspendarea a incetat in 01.03.2018 si tot in 01.03.2018 i s-a inchis CIM cu art.55 lit. b. Ca urmare in luna martie i s-a platit concediu de odihna ramas neefectuat, care s-a raportat in D112. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum pot corecta aceasta neconcordanta intre numarul salariatilor din Revisal ( apare contractul inchis cu 01.03.2018) si numarul de salariati din D112 ( la salariatul respectiv apare la data de iesire din categoria de asigurat tot 01.03.2018). Multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma sprijiniti in luarea unei decizii privind inregistrarea contabila a unui server de date.
Serverul este realizat in regie proprie.
Pe factura de achizitie a componentelor este mentionat " produse conform anexa". Problema este ca in anexa pe langa componente sunt mentionate si licentele informatice.
Intrebare : 1. In valoarea imobilizarii ( cod clasificare 2.2.9.) pot fi prinse si licentele? Care este reglementarea legala?
2. Intreaga valoare ( server +licente) poate fi considerata profit reinvestit (art.22 din CF) la calculul impozitului pe profit?