avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Irina M.

Activitate Irina M.

Mulțumesc, domnule Ursuleasa!
Mi-ati dat o idee foarte buna. In CPP, la art 217, se prevede ca dosarul poate fi trimis unui alt parchet atunci cand exista suspiciuni de imparțialitate. Din păcate, extrem de multe persoane aflate in situația mea renunța la un moment dat din cauza hățișurilor birocratice si a lipsei de informare.
Am sesizat Inspecția Judiciara care a clasat sesizarea aducând o motivare superficiala. Am contestat aceasta clasare la CSM dar au menținut decizia. Am sesizat apoi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție si Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București de la care aștept răspuns.
Cazul este unul complicat si sensibil. Nu oricine isi asuma răspunderea, mai ales pe un forum, sa propună soluții. V-ati simțit ofensat si regret acest fapt. Spuneti ca ati încercat sa ma ajutați si este adevărat. Doar ati încercat. Apreciez si intenția. Ati înțeles greșit faptul ca as fi emis pretenții. Am fost doar asertiva. Cu siguranța voi apela la un avocat pentru consultanta însă, cu părere de rau, va spun ca acela nu veți fi dvs..
Domnule avocat,
Am spus ca nu am consultat dosarul, deci nu cunosc conținutul acestuia asa încât voi solicita administrarea altor probe după ce voi cunoaște conținutul dosarului. Se tot amâna si tergiversează soluționarea acestuia. Aștept de la dvs opinia unui avocat care isi poate spune punctul de vedere in legatura cu ilegalitățile comise si nu o abordare pur tehnica.
Mulțumesc!
Prima declarație in dosar am dat-o abia la 5 luni de la depunerea sesizării in prezenta polițistului care anchetează cazul si care a condus in mod părtinitor ancheta. Pentru ca aveam motive temeinice sa cred ca acesta fusese influențat am refuzat sa finalizez declarația si am înaintat un memoriu către IGPR in care am adus dovezi care probează incorectitudinea polițistului si faptul ca este influențat. S-a dispus apoi un control intern in poliția locală. Pentru a se spala pe mâini poliția a înaintat dosarul parchetului. Am solicitat procurorului de caz, un stagiar, nou venit in Parchet, consultarea dosarului. Răspunsul a întârziat trei saptamâni. In acest interval am fost chemată la audieri de către procurorul de caz înaintea termenului stabilit pentru consultarea dosarului. Cu doua zile inainte de data stabilită prin ordonanța am fost chemată din nou la Parchet unde mi s-a comunicat faptul ca dosarul a fost înaintat altei instituții despre care nu mi s-au dat informații. Am depus recent o noua solicitare pentru consultarea dosarului. Exista la dosar un certificat medico-legal de 30 de zile. Noua găselnița este aceea ca Parchetul dorește o expertiza a acestui certificat. Se tergiversează soluționarea dosarului pentru ca dna Prim procuror are delegație pana in septembrie cand va fi numita definitiv pe post in urma promovării concursului. Am informații din poliție ca toate astea se fac la comanda ei. Este in curs de cercetare sesizarea mea depusă la ICCJ si la Curtea de apel București împotriva prim procurorului care este concubina reclamatului.
Am facut o sesizare penală pentru agresiune si alte violente si una pentru fapte de corupție si evaziune fiscală împotriva unei persoane care, între timp, a intrat intr-o relație intimă cu dna prim procuror a Parchetului la care am facut sesizarea. Din aceasta cauza sesizările au stat 2 luni la Parchet si încă 7 luni la Poliție. Am sesizat Inspecția Judiciara care a clasat sesizarea, am depus o noua sesizare împotriva Prim procuroarei la Parchetul ICCJ si la Parchetul de pe lângă Curtea de apel București. In cele din urma, după 9 luni, dosarul a plecat de la Poliție dar zace la Parchet. Ce este de facut in continuare?