avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere împotriva unui procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere împotriva unui procuror

Am facut o sesizare penală pentru agresiune si alte violente si una pentru fapte de corupție si evaziune fiscală împotriva unei persoane care, între timp, a intrat intr-o relație intimă cu dna prim procuror a Parchetului la care am facut sesizarea. Din aceasta cauza sesizările au stat 2 luni la Parchet si încă 7 luni la Poliție. Am sesizat Inspecția Judiciara care a clasat sesizarea, am depus o noua sesizare împotriva Prim procuroarei la Parchetul ICCJ si la Parchetul de pe lângă Curtea de apel București. In cele din urma, după 9 luni, dosarul a plecat de la Poliție dar zace la Parchet. Ce este de facut in continuare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati solicitat sa fiti informat de stadiul urmaririi penale?Ati solicitat administrare probe? ce s-a facut pana in prezent in dosar? ati consultat dosarul?
Prima declarație in dosar am dat-o abia la 5 luni de la depunerea sesizării in prezenta polițistului care anchetează cazul si care a condus in mod părtinitor ancheta. Pentru ca aveam motive temeinice sa cred ca acesta fusese influențat am refuzat sa finalizez declarația si am înaintat un memoriu către IGPR in care am adus dovezi care probează incorectitudinea polițistului si faptul ca este influențat. S-a dispus apoi un control intern in poliția locală. Pentru a se spala pe mâini poliția a înaintat dosarul parchetului. Am solicitat procurorului de caz, un stagiar, nou venit in Parchet, consultarea dosarului. Răspunsul a întârziat trei saptamâni. In acest interval am fost chemată la audieri de către procurorul de caz înaintea termenului stabilit pentru consultarea dosarului. Cu doua zile inainte de data stabilită prin ordonanța am fost chemată din nou la Parchet unde mi s-a comunicat faptul ca dosarul a fost înaintat altei instituții despre care nu mi s-au dat informații. Am depus recent o noua solicitare pentru consultarea dosarului. Exista la dosar un certificat medico-legal de 30 de zile. Noua găselnița este aceea ca Parchetul dorește o expertiza a acestui certificat. Se tergiversează soluționarea dosarului pentru ca dna Prim procuror are delegație pana in septembrie cand va fi numita definitiv pe post in urma promovării concursului. Am informații din poliție ca toate astea se fac la comanda ei. Este in curs de cercetare sesizarea mea depusă la ICCJ si la Curtea de apel București împotriva prim procurorului care este concubina reclamatului.
V-am intrebat daca ati solicitat administrare de probe si nu ati raspuns, ce activitati ar mai trebui efectuate in opinia dvs? a fost audiat faptuitorul?
Domnule avocat,
Am spus ca nu am consultat dosarul, deci nu cunosc conținutul acestuia asa încât voi solicita administrarea altor probe după ce voi cunoaște conținutul dosarului. Se tot amâna si tergiversează soluționarea acestuia. Aștept de la dvs opinia unui avocat care isi poate spune punctul de vedere in legatura cu ilegalitățile comise si nu o abordare pur tehnica.
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aștept de la dvs opinia unui avocat care isi poate spune punctul de vedere in legatura cu ilegalitățile comise si nu o abordare pur tehnica.

Ar trebui sa fiti multumita ca discut cu dvs si incerc sa va ajut, pretentii ar trebui sa emiteti cand angajati un avocat sa va ofere consultanta nu cand scrieti pe un forum, aici poate sa va raspunda oricine pana la urma.

Alte discuții în legătură

Unde se poate depune o plangere civila Fili Fagaras Fili Fagaras La ce foruri din Bucuresti se poate depune o plangere civila daca nu sunt din Bucuresti..am facut plangere impotriva unui medic chirurg din Buzau la Parchet ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosar penal bunicumiki bunicumiki am depus in 2016 o plangere penala la procuratura Buftea, am primit clasare de la procurorul de caz , am refacut cererea la prim-procuror unde si aici am ... (vezi toată discuția)