La ce foruri din Bucuresti se poate depune o plangere civila daca nu sunt din Bucuresti..am facut plangere impotriva unui medic chirurg din Buzau la Parchet -dupa moartea sotului meu operat de acest medic- si dosarul s a oprit la politie..si a trecut un an..
Buna seara,
Cred ca este vorba despre o solicitare la parchetul de pe langa judecatoria pe raza careia s-a intamplat necazul pentru a va transmite stadiul cercetarilor in dosar.
Nu va impacientatii, din pacate orice cercetare penala dureaza fffff mult.
Daca a trecut un an de zile de la inceperea urmarii penale ,formulati o contestatie privind durata procesului penal.Potrivit art. 488 ind. 1 Introducerea contestaţiei (1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii. (2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror. (3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează: a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale; b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă; c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare. (4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă
Articolul 488^2*) Competenţa de soluţionare (1) Competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine după cum urmează: a) în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă; b) în cauzele penale aflate în cursul judecăţii sau în căile de atac, ordinare ori extraordinare, instanţei ierarhic superioare celei pe rolul căreia se află cauza. (2) Când procedura judiciară cu privire la care se formulează contestaţia se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine unui alt complet din cadrul aceleiaşi secţii.
Cercetare penala
ramos57
Buna seara,
Exista prescriptie legala care sa mentioneze care este termenul legal rezonabil in care se poate desfasura o cercetare penala?
Va ... (vezi toată discuția)