Mersi pentru raspunsuri.
Divergente nu sunt chiar atat de mari deocamdata, dar nici relatia nu este prea stransa. In plus este o persoana f dificila si suspicioasa. Trebuie sa ma port cu manusi daca vreau sa nu stric relatiile de tot, ceea ce s-ar intampla pe loc daca s-ar ajunge la amenintari cu procese.
Poate intradevar ar fi util sa-i fac o vizita, macar ca as avea ocazia unei discutii face to face, in care sa nu mai poata evita anumite intrebari, cum face pe mail. De consolidat relatia, nu prea vad cum, nu il vad deloc dornic de asa ceva.
Da, am toate chitantele pe numele meu, adica tot ce s-a cumparat, reparat, intretinerea (in afara de impozit pe casa, abonament la cablu, telefon fix si lumina pe care le platesc in numele lui). Contractul de apartament il am, dar nu inteleg la ce imi este util? Sa zicem ca-mi pierd buletinul, atunci cum pot dovedi ca am locuit la adresa asta, ca sa nu mi se mai ceara declaratia proprietarului?
Sunt sigura ca stie ce implica o procura de administrare a apartamentului. Insa se pare ca nu doreste sa faca asta. Nu mi-a spus in atatea cuvinte (adica clar), dar dupa multe amanari, acum se eschiveaza.
Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar pe care mereu a sustinut ca mi-l va lasa mie), dansul fiind stabilit in strainatate. Atunci, mi-a facut buletin pe apartament, dar nu mi-a lasat nici o procura pt administrarea lui. De atunci nu a mai revenit in tara, iar la solicitarile mele a refuzat sa imi dea aceasta procura. Mentionez ca parintii mei sunt divortati, iar mama nu a solicitat niciodata pensie alimentara, lasand la latitudinea dansului cati bani trimite si cand.
Din toamna 2004, apartamentul a fost intretinut (intretinerea, impozitul, abonamente, reparatii & imbunatatiri atat in apartament, cat si in bloc, etc) mai mult cu banii mamei si foarte putin cu banii tatalui meu, anul acesta chiar nu a mai trimis deloc bani.
Tot anul acesta, intrucat trebuia montate repartitoare si refacute niste contracte (cablu TV), l-am rugat din nou pe tatal meu sa-mi trimita o procura, insa dupa ce m-a amanat, in final a refuzat.
Astfel, in prezent, apartamentul este ca si abandonat de catre proprietar: tatal meu nu da nici bani pentru intretinerea lui si nici procura; de asemenea, nu il intereseaza problemele care apar referitor la intretinerea apartamentului (instalare repartitoare, incheierea/modificarea contractelor pentru utilitati, etc).
Va rog, sa imi spuneti, ce solutii exista pentru aceasta situatie, cum pot administra apartamentul fara procura din partea lui? De asemenea, ce s-ar intampla daca mi-as pierde buletinul, cum mi-as face altul pe aceasta adresa? Va multumesc.