avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura administrare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura administrare apartament

Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar pe care mereu a sustinut ca mi-l va lasa mie), dansul fiind stabilit in strainatate. Atunci, mi-a facut buletin pe apartament, dar nu mi-a lasat nici o procura pt administrarea lui. De atunci nu a mai revenit in tara, iar la solicitarile mele a refuzat sa imi dea aceasta procura. Mentionez ca parintii mei sunt divortati, iar mama nu a solicitat niciodata pensie alimentara, lasand la latitudinea dansului cati bani trimite si cand.

Din toamna 2004, apartamentul a fost intretinut (intretinerea, impozitul, abonamente, reparatii & imbunatatiri atat in apartament, cat si in bloc, etc) mai mult cu banii mamei si foarte putin cu banii tatalui meu, anul acesta chiar nu a mai trimis deloc bani.

Tot anul acesta, intrucat trebuia montate repartitoare si refacute niste contracte (cablu TV), l-am rugat din nou pe tatal meu sa-mi trimita o procura, insa dupa ce m-a amanat, in final a refuzat.

Astfel, in prezent, apartamentul este ca si abandonat de catre proprietar: tatal meu nu da nici bani pentru intretinerea lui si nici procura; de asemenea, nu il intereseaza problemele care apar referitor la intretinerea apartamentului (instalare repartitoare, incheierea/modificarea contractelor pentru utilitati, etc).

Va rog, sa imi spuneti, ce solutii exista pentru aceasta situatie, cum pot administra apartamentul fara procura din partea lui? De asemenea, ce s-ar intampla daca mi-as pierde buletinul, cum mi-as face altul pe aceasta adresa? Va multumesc.
Cand iti vei face o noua carte de identitate vei avea nevoie de contractul apartamentului. Ai o copie a acestuia? Si in plus iti trebuie si o declaratie de luare in spatiu (de la proprietar), dar exista posibilitatea sa nu iti ceara aceasta declaratie avand in vedere ca deja figurezi cu domiciliul la adresa respectiva.
Cat despre procura de administrare ... treaba e urata. Nu il poti obliga pe tatal tau sa iti faca o asemenea procura. Insa ar fi foarte utila aceasta procura atat pentru tine cat si pentru el ca proprietar. Probabil ar trebui sa il faci constient de faptul ca aceasta procura nu ii va stirbi lui niciun drept. Probabil din nestiinta refuza sa-ti faca procura de tema de a nu pierde dreptul de proprietate asupra apartamentului.
Vezi si tu cum il poti convinge, doar ii esti fiica lui ...
Ia toate chitantele pe numele tau si obtine tot ceea ce ai sustinut aici in scris. Poarta o corespondenta scrisa cu tatal tau pe mail, ceva...
Apoi iti poti recupera sumele pe ultimii trei ani.
Fa-i o notificare tatalui pentru a-ti da sumele necesare pentru plata impozite etc... Si nu plati datoriile care tin de proprietar, daca tot nu-l intereseaza... sa vada apoi cum e!
Sau spune-i ca daca mai continua asa, apartamentul va fi scos la licitatie... :D
Cred ca cel mai bine ai incerca sa rezolvi problema fara sa ajungi la divergente cu tatal tau.
Daca ti-a facut mutatie la adresa respectiva si ti-a spus si ca poate iti va lasa tie apartamentul, cred ca trebuie sa ai o atitudine pozitiva fata de el. Probabil in timp se va rezolva problema in favoarea ta.
De fapt si acum este in favoarea ta, faptul ca nu platesti chirie nu este ceva nesemnificativ.
Fa in asa fel ca eventualele divergente intre parintii tai sa nu se rasfranga asupra ta. Ar fi util pentru tine sa ii faci o vizita, sa-l faci sa se simta tata, sa discuti cu el bucuriile si problemele tale. Consolidand o relatie cu el vei avea numai de castigat.
Hai, mai Adi, ce naiba? Divergente deja exista, e clar... Si apoi, pentru ce sa fie recunoscatoare? Ca i se da ce i se cuvine?
Si nu are mutatie, are stabilit domiciliul la adresa respectiva.
Si... fa-l sa se simta tata, ca el singur nu se simte, nu?
Consolidand relatia, cu putintel santaj emotional, ai numai de castigat... banuti...

Lasa fata sa faca asa cum simte, nu toate lucrurile merita eforturi atat de mari! Eu l-as ameninta cu un proces de pensie alimentara... Cati ani ai?
Mersi pentru raspunsuri.

Divergente nu sunt chiar atat de mari deocamdata, dar nici relatia nu este prea stransa. In plus este o persoana f dificila si suspicioasa. Trebuie sa ma port cu manusi daca vreau sa nu stric relatiile de tot, ceea ce s-ar intampla pe loc daca s-ar ajunge la amenintari cu procese.

Poate intradevar ar fi util sa-i fac o vizita, macar ca as avea ocazia unei discutii face to face, in care sa nu mai poata evita anumite intrebari, cum face pe mail. De consolidat relatia, nu prea vad cum, nu il vad deloc dornic de asa ceva.

Da, am toate chitantele pe numele meu, adica tot ce s-a cumparat, reparat, intretinerea (in afara de impozit pe casa, abonament la cablu, telefon fix si lumina pe care le platesc in numele lui). Contractul de apartament il am, dar nu inteleg la ce imi este util? Sa zicem ca-mi pierd buletinul, atunci cum pot dovedi ca am locuit la adresa asta, ca sa nu mi se mai ceara declaratia proprietarului?

Sunt sigura ca stie ce implica o procura de administrare a apartamentului. Insa se pare ca nu doreste sa faca asta. Nu mi-a spus in atatea cuvinte (adica clar), dar dupa multe amanari, acum se eschiveaza.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii. Adrian Copil Adrian Copil Un prieten, rezident in Italia, a cumparat un apartament in dec 2007 ca investitie. In CVC a specificat ca predarea primirea ap se va face la ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația And4557 And4557 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)