Un prieten, rezident in Italia, a cumparat un apartament in dec 2007 ca investitie.
In CVC a specificat ca predarea primirea ap se va face la 01.02.2007.
Mi-a facut mie o procura prin care sa administrez acest apartament, sa-l inchiriez, sa-i fac contracte de energie, de apa, etc...
Fostul proprietar m-a rugat sa aman predarea primirea cu 2 luni. Am acceptat stabilind o chirie de 300 ron si evident plata cheltuielilor de intretinere.
Acesta a platit chiria pe o luna, iar pe cea de-a doua nu, si nici cheltuielile de intretinere.
Nu am semnat contract de inchiriere.
La asociatia de proprietari figureaza ca a locuit pana la 31 martie 2007, si sunt si martori vecinii.
Cum pot recupera banii aferenti perioadei decembrie 2006-martie 2007 pentru cheltuelile de intretinere?
Eu zic sa o lasati asa , daca datoriile la intretinere nu sunt foarte mari si el a parasit apartamentul. Legea e dura pentru nedeclararea sumelor incasate ca venituri si va poate acuza.Depinde de multi factori. Daca totusi vreti , mai intai cereti de la asociatie o hartie prin care se atesta cuantumul datoriilor si apoi la instanta. Mai aveti varianta sa va acoperiti cheltuielile din prima chirie a viitorului chirias.
Il dati in judecata pe obligatia de a face, in speta de a preda apartamentul asa cum s-a obligat, accesoriu daune pentru timpul in care n-ati cules fructele civile precum si achitarea obligatiilor de la intretinere.
Foarte interesant. El ar fi trebuit sa predea apartamentul la data stabilita prin contract, evident si cu toate cheltuielile la zi, si trebuia facut un proces verbal.
Esti geniala AVLIL !!! :)