avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura administrare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura administrare apartament

Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar pe care mereu a sustinut ca mi-l va lasa mie), dansul fiind stabilit in strainatate. Atunci, mi-a facut buletin pe apartament, dar nu mi-a lasat nici o procura pt administrarea lui. De atunci nu a mai revenit in tara, iar la solicitarile mele a refuzat sa imi dea aceasta procura. Mentionez ca parintii mei sunt divortati, iar mama nu a solicitat niciodata pensie alimentara, lasand la latitudinea dansului cati bani trimite si cand.

Din toamna 2004, apartamentul a fost intretinut (intretinerea, impozitul, abonamente, reparatii & imbunatatiri atat in apartament, cat si in bloc, etc) mai mult cu banii mamei si foarte putin cu banii tatalui meu, anul acesta chiar nu a mai trimis deloc bani.

Tot anul acesta, intrucat trebuia montate repartitoare si refacute niste contracte (cablu TV), l-am rugat din nou pe tatal meu sa-mi trimita o procura, insa dupa ce m-a amanat, in final a refuzat.

Astfel, in prezent, apartamentul este ca si abandonat de catre proprietar: tatal meu nu da nici bani pentru intretinerea lui si nici procura; de asemenea, nu il intereseaza problemele care apar referitor la intretinerea apartamentului (instalare repartitoare, incheierea/modificarea contractelor pentru utilitati, etc).

Va rog, sa imi spuneti, ce solutii exista pentru aceasta situatie, cum pot administra apartamentul fara procura din partea lui? De asemenea, ce s-ar intampla daca mi-as pierde buletinul, cum mi-as face altul pe aceasta adresa? Va multumesc.
hellen, am spus ca daca tatal nu vrea acum sa-i dea o procura de administrare, nu vad cum i-ar dona apartamentul mai tarziu. Deci... stiam ca nu-i da.
Dar tu ai spus
Cel mai bine ar fi sa va faca un contract de comodat pe o perioada mai lunga nu o procura de administrare care nu v-ar ajuta prea mult.
, de aceea am aratat diferente intre procura si comodat.
Cu privire la stabilirea domiciliului, legea cere comsimtamantul proprietarului dat fie in fata notarului fie in fata lucratorului de la evidenta populatiei. Deci... merge cu un comodat numai in conditiile in care am enuntat mai sus.

Referitor la relatia cu tatal, nimeni nu crede ca trebuie sa fie altfel decat bune relatiile intr-o familie, cert e ca in practica se intampla si altfel. E drept ca, in relatiile dintre generatii, mi se pare indicat ca cei mai in varsta, asa-zisii maturi, sa lase de la ei mai mult decat cei mai tineri. Dar asta e o opinie strict personala, de aceea m-am abtinut sa-i spun sa faca aia sau ailalta, am spus doar ca eu as face asa, sau ca e posibil sa faca si invers. Atata tot. Alegerea ii apartine. Iar chestiunea cu sentimente sfaramate cred ca e mai importanta decat partea financiara, astfel ca eu nu vad relatia prea buna, deja e cam pe duca... Aici ea alege ce sa faca, nu consider insa (iar e o parere strict personala) ca e indicat sa incurajezi un om sa repare o relatie... pentru avantaje materiale astfel cum a facut abcd. Parerea mea. Poate pentru altii, merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația And4557 And4557 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii. Adrian Copil Adrian Copil Un prieten, rezident in Italia, a cumparat un apartament in dec 2007 ca investitie. In CVC a specificat ca predarea primirea ap se va face la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)