avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura administrare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura administrare apartament

Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar pe care mereu a sustinut ca mi-l va lasa mie), dansul fiind stabilit in strainatate. Atunci, mi-a facut buletin pe apartament, dar nu mi-a lasat nici o procura pt administrarea lui. De atunci nu a mai revenit in tara, iar la solicitarile mele a refuzat sa imi dea aceasta procura. Mentionez ca parintii mei sunt divortati, iar mama nu a solicitat niciodata pensie alimentara, lasand la latitudinea dansului cati bani trimite si cand.

Din toamna 2004, apartamentul a fost intretinut (intretinerea, impozitul, abonamente, reparatii & imbunatatiri atat in apartament, cat si in bloc, etc) mai mult cu banii mamei si foarte putin cu banii tatalui meu, anul acesta chiar nu a mai trimis deloc bani.

Tot anul acesta, intrucat trebuia montate repartitoare si refacute niste contracte (cablu TV), l-am rugat din nou pe tatal meu sa-mi trimita o procura, insa dupa ce m-a amanat, in final a refuzat.

Astfel, in prezent, apartamentul este ca si abandonat de catre proprietar: tatal meu nu da nici bani pentru intretinerea lui si nici procura; de asemenea, nu il intereseaza problemele care apar referitor la intretinerea apartamentului (instalare repartitoare, incheierea/modificarea contractelor pentru utilitati, etc).

Va rog, sa imi spuneti, ce solutii exista pentru aceasta situatie, cum pot administra apartamentul fara procura din partea lui? De asemenea, ce s-ar intampla daca mi-as pierde buletinul, cum mi-as face altul pe aceasta adresa? Va multumesc.
Sa nu cumva sa il ameninti cu un proces. Vai AVLIL ce poti sa sustii si tu. Adica este obligat un tata sa-si doneze apartamentul fiicei lui???? Nu am auzit asa ceva pana acum.
Nu cred ca relatia ta cu tatal tau este afectata de vreo problema care te priveste pe tine, cred mai mult ca din cauza faptului ca esti apropiata de mama ta, pe care cred ca el o considera adversara, prin asociere putint devii si tu o adversara.
Barbatii sunt mai reci poate uneori cu copiii lor, dar daca mergi si te vei vedea cu el cu siguranta isi va scimba comportamentul. Va fi mandru ca este tatal unei domnisoare frumoasa si inteligenta.
Daca ai sub 25 de ani si nu ai intrerupt studiul intre liceu si facultate si daca nu ai un servici ai putea sa-i ceri pensie de intretinere cum te sfatueste AVLIL. Insa daca ajungi la proces cu el poti sa-ti iei adio de la apartament.
Oameni buni, eu nu vorbesc de donatie... eu vorbesc de situatia actuala. In situatia actuala, cred ca e datoria unui parinte sa-si intretina copilul la facultate. Daca are sub 26 de ani, de aceea am si intrebat varsta. Astfel, consider ca i se cuvine sa primeasca, de la tatal ei, daca nu o pensie de intretinere, atunci folosinta gratuita a acelui apartament. In conditiile in care intretinerea se poate face si in natura.
Cu privire la donatie, ce sa spun... daca nu-i da o procura acum, ii da apartamentul mai tarziu? Am oarecare indoieli, de aceea nici n-am pus problema asta, mai ales ca e o chestiune care am inteles ca se va intampla in viitor, nu acum.
In orice caz, fiecare procedeaza cum stie mai bine. Ramane la latitudinea ei ce cale alege, amiabila ori nu. Juridic, eu cred ca are sanse mari sa castige in instanta acest drept de a locui acolo. La implicatiile in relatiile personale ulterioare, reflecteaza ea.
Sa nu-ti pierzi cartea de identitate. Si daca dovedesti ca ai locuit acolo, nu poti ocoli acordul tatalui care iti va fi necesar din nou.
Adica tu o sfatuesti sa mearga in instanta sa obtina un drept (de a locui) de care se bucura deja in fapt?
Cu ce ar schimba asta situatia? Va pierde sansa ca tatal sa-i doneze apartamentul asa cum pretinde ca intentioneaza si in plus se va bucura de acelasi lucru de care se bucura si in prezent. Nu gasesc logica ...
Ai dreptate... numai ca se bucura si de niste plati care nu-i revin... :))
Care sunt formidabilele plati de care se bucura? Ca isi plateste apa gazul si curentul? Sau ca a platit repartitoarele pentru a-si diminua costurile la caldura?
Unde nu ar beneficia toti studentii de un apartament de la tatal lor?
Ea ar putea sa isi aduca si o colega acolo sa nu locueasca singura si ar imparti cheltuelile de intretinere si in plus ar beneficia si de banii de chirie.
Ar fi mai bine ca tatal ei sa inchirieze apartamentul si sa ii dea ei banii? Cam asta s-ar intampla dupa proces, si asta numai in cazul ca ar mai beneficia de dreptul la pensie de intretinere.

Alte discuții în legătură

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația And4557 And4557 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii. Adrian Copil Adrian Copil Un prieten, rezident in Italia, a cumparat un apartament in dec 2007 ca investitie. In CVC a specificat ca predarea primirea ap se va face la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)