avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura administrare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura administrare apartament

Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar pe care mereu a sustinut ca mi-l va lasa mie), dansul fiind stabilit in strainatate. Atunci, mi-a facut buletin pe apartament, dar nu mi-a lasat nici o procura pt administrarea lui. De atunci nu a mai revenit in tara, iar la solicitarile mele a refuzat sa imi dea aceasta procura. Mentionez ca parintii mei sunt divortati, iar mama nu a solicitat niciodata pensie alimentara, lasand la latitudinea dansului cati bani trimite si cand.

Din toamna 2004, apartamentul a fost intretinut (intretinerea, impozitul, abonamente, reparatii & imbunatatiri atat in apartament, cat si in bloc, etc) mai mult cu banii mamei si foarte putin cu banii tatalui meu, anul acesta chiar nu a mai trimis deloc bani.

Tot anul acesta, intrucat trebuia montate repartitoare si refacute niste contracte (cablu TV), l-am rugat din nou pe tatal meu sa-mi trimita o procura, insa dupa ce m-a amanat, in final a refuzat.

Astfel, in prezent, apartamentul este ca si abandonat de catre proprietar: tatal meu nu da nici bani pentru intretinerea lui si nici procura; de asemenea, nu il intereseaza problemele care apar referitor la intretinerea apartamentului (instalare repartitoare, incheierea/modificarea contractelor pentru utilitati, etc).

Va rog, sa imi spuneti, ce solutii exista pentru aceasta situatie, cum pot administra apartamentul fara procura din partea lui? De asemenea, ce s-ar intampla daca mi-as pierde buletinul, cum mi-as face altul pe aceasta adresa? Va multumesc.
Hai sa nu ne mai contram numai de dragul de a ne contra... Conform legislatiei romane, ar avea (daca nu e studenta "batrana" :P) dreptul la intretinere de la tatal ei, intretinere care POATE FI IN NATURA conform Familiei. Desi am mentionat asta, spui chestii ca inchiriere etc... nu inteleg de ce si de unde pana unde.
Iar cheltuielile se impart intre locatar si proprietar, ea platind in acest caz anumite cheltuieli care nu i-ar reveni de drept. Eu stau in chirie si nu jma intereseaza ca repartitoarele imi usureaza mie ori ba plata intretinerii, ele sunt cheltuieli care revin proprietarului. Nu mie. Si nu le-am platit.
La fel ca fondul de rulment. Sau cheltuielile cu vreo teava sparta, cu reparatia acoperisului, cu apometre... Ar fi insemnat vreo 3 chirii in plus toate cheltuielile care apar anual.
Sunt oameni care nu au ce manca, asta nu inseamna ca trebuie sa-i apreciem pe parintii care dau o lingura de ciorba pruncilor... Important este ca nu e corect ce face acel tata in conformitate cu legislatia noastra. Ca daca te gandesti ca pentru administrarea unui bun poti primi o remuneratie, plus cheltuielile pe care ea le face pentru apartament din banii ei de scoala de la mama, ar cam insemna ca nu prea are intretinere de la tata.
Eu asa vad lucrurile, poti sa le vezi oricum altcumva. Daca sunt oameni care nu au, nu inseamna ca acolo unde sunt posibilitati trebuie sa ne multumim cu mai putin pentru ca... sunt altii mai rau ca noi. Pai... hai sa-i plateasca fata tatalui o chirie modica, acolo, ca doar tot e mai bine decat in straini. Sau oricum e mai mica decat cea de pe piata.
Si nu are dreptul, legal, sa mai aduca vreo colega sau coleg.
Poate ar fi bine ca in niste termeni cordiali sa discutati si de ce nu vrea sa va acorde aceasta procura. Cel mai bine ar fi sa va faca un contract de comodat pe o perioada mai lunga nu o procura de administrare care nu v-ar ajuta prea mult.
Ce implica mai exact acest contract de comodat?
Nu implica nimic decat semnaturile partilor. Adica e un fel de contract de inchiriere , in care dvs. va folositi de apartament si el nu va ia nici un ban pentru asta. Astfel, toate cheltuielile le veti face in nume propriu , in baza comodatului , ramanand ca el , in calitate de proprietar sa si plateasca impozitul si cheltuielile mari de reparatii. Restul va priveste . Pe de alta parte,exista parinti care nu ofera totul copiiilor cu speranta ca astfel isi vor castiga existenta pe cont propriu si vor fi mult mai responsabili. Deci , nu ar fi chiar de condamnat daca este asa. Cel mai bine , mergeti si discutati cu el fata in fata . S-ar putea sa obtineti mai mult .
Se face clar diferenta cand da un sfat in aceasta problema oamenii maturi.
Singura solutie este vorba buna fata in fata. Cred ca dumneavoastra nu indepliniti conditiile sa primiti pensie de intretinere, gresesc?
Nu inteleg de ce ar trebui sa il obligi pe proprietar sa plateasca repartitoarele cand lui nu ii trebuesc, nu iti pretinde chirie ... etc.
Daca are chef sa-si monteze aer conditionat ca tot e canicula acum tot tatal ar trebui sa suporte cheltueala? In cazul de fata nu se poate judeca strict juridic. Asta ar trebui sa faci diferenta AVLIL. Sigur ca nu are cum sa inchirieze in mod legal o camera unei colege, dar cate chestii mai putin legale nu se fac pentru a ne descurca in perioada studentiei.
Evident este ca nu are sens sa strice relatia cu tatal. Trebuie sa si-o consolideze si sa si-o inbunatateasca. Tatal nu are nicio obligatie fata de copii majori, intregi la trup si minte.

Alte discuții în legătură

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația And4557 And4557 Buna ziua. Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii. Adrian Copil Adrian Copil Un prieten, rezident in Italia, a cumparat un apartament in dec 2007 ca investitie. In CVC a specificat ca predarea primirea ap se va face la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)