Ok, însă ce poate face soţia mea în această situaţie, ţinând cont că nu este proprietară pe acea maşină (nu apare în CM, maşina este deja radiată din România, înregistrată şi fizic în Italia )?
Nulitatea nu e constatată doar de o instanţă judecătorească?
De asemenea, cumpărătorul mi-a spus că a declarat maşina şi mă întreb dacă nu se aplică prevedere menţionată în acest articol de pe avocatnet.ro:
www.avocatnet.ro/articol_567... :
Concret, această lege stabilește că firmele (comercianți auto sau societăți de leasing) “care înregistrează ca stoc de marfă mijloace de transport, cumpărate de la persoane fizice din România și înmatriculate pe numele acestora, au obligația să radieze din evidența Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (...) mijloacele de transport de pe numele foștilor proprietari”.
De asemenea, cei de la Direcţia de taxe mi-au spus că ei au date sincronizate din baza poliţiei. Dacă aceasta înregistrează radierea din România a maşinii, mă aştept să dispară şi de la ei din sistem.
Şi cei de la taxe au dreptul legal de a condiţiona înregistrarea pe rolul fiscal de înregistrarea unui altuia?