avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate oana.bianca

Activitate oana.bianca


Exista o singura factura eluberata pe perioada august-noiembrie si este in numele firmei dezvoltatorului pt ca el a initiat actiunea de bransare si furnizare a imobilului cu gaze. Beneficiez de gaze in urma unui contract de furnizare de gaze de uz casnic de catre cei de la engie, nu am schimbat furnizorul, ci doar am incheiat un nou contract pe numele meu. Eu am facut demersurile necesare preluarii contractului de gaze inca de cand am devenit proprietar, dar pana cei de la compania de furnizare s-au ocupat de cererea mea au trecut mai multe saptamani.
Cererea pt preluarea contractului a fost depusa din prima zi din care sunt proprietar, faptul ca a durat asa mult a fost determinat de motive independente de mine, compania de gaz a intarziat, a schimbat si contoarele.
Nu vreau sa platesc factura din principiu deoarece desvoltatorul nu s-a tinut de anumite promisiuni facute si vreau doar sa stiu daca exista o modalitate legala de a ma obliga pe mine sa o platesc desi factura e pe numele lui si trebuia deja platita pana la sfarsitul lui decembrie.
Mentionez si ca in numele meu nu exista nicio datorie, sunt la zi cu platile
Am cumparat un imobil de la un dezvoltator in septembrie anul trecut. Recent dezvoltatorul mi-a trimis o factura de la gaze pt perioada august-noiembrie, care este pe numele lui, dar imi spune ca trebuie sa o platesc eu. Avand in vedere ca factura nu este pe numele meu, am vreo obligatie legala sa o platesc? Mentionez ca eu am reusit sa preiau contractul la gaz abia in decembrie.
Exista vreo cale legala prin care fie mi se poate opri gazul, fie sunt obligat sa platesc o factura care nu e pe numele meu, doar pt ca sunt proprietarul imobilului pe aprox jumatate din perioada facturata?

Multumesc frumos.
În condițiile în care am semnat un contract pe perioada nedeterminata ci perioada de proba de 90 de zile, mai este necesar preavizul daca vreau sa plec dupa 60 de zile? În contract mi se precizează doar ca in caz de demisie sau concediere este necesar preaviz de 20 de zile, însă nu scrie daca asta se aplica si la perioada de proba sau nu.