avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate Alex Dobrescu

Activitate Alex Dobrescu

Va mulțumesc pentru răspunsul prompt. Voi lua legătura cu autoritățile de la ambasada României din kuwait.
Bună ziua, ma numesc Alexandru și sunt căsătorit cu soția mea de 7 ani;ea este cetățean kuwaitian ; deținem certificat de căsătorie eliberat de ambasada României din kuwait eliberat în anul 2011. Avem trei copii care momentan locuiesc în kuwait dar au naționalitate romana, certificate de naștere românești, pașapoarte eliberate de ambasada României în kuwait ; ne am decis sa ne stabilim în România, întrebările mele sunt următoarele :
La ce lege se încadrează și ce tip de rezidența/viza ii pot obține când vine în România direct de la ambasada României din Kuwait ?
Ce acte sunt necesare pentru procesul de rezidența /naționalitate (dacă se încadrează)?
Dosarul cu actele necesare se pot depune la reședința de județ sau numai la București?
Cum suntem căsătoriți de mai mult de 5 ani, se poate încadra pentru naționalitate sau rezidența permanenta? (Specific ca nu a vizitat România niciodată pana acum)
Care sunt actele care trebuiesc traduse și legalizate, cu scopul de a le scoate din kuwait și traduse la ambasada româniei.
Aștept răspunsul dumneavoastră, va mulțumesc.