avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetățean roman căsătorit cu soție de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetățean roman căsătorit cu soție de naționalitate kuwaitiana

Bună ziua, ma numesc Alexandru și sunt căsătorit cu soția mea de 7 ani;ea este cetățean kuwaitian ; deținem certificat de căsătorie eliberat de ambasada României din kuwait eliberat în anul 2011. Avem trei copii care momentan locuiesc în kuwait dar au naționalitate romana, certificate de naștere românești, pașapoarte eliberate de ambasada României în kuwait ; ne am decis sa ne stabilim în România, întrebările mele sunt următoarele :
La ce lege se încadrează și ce tip de rezidența/viza ii pot obține când vine în România direct de la ambasada României din Kuwait ?
Ce acte sunt necesare pentru procesul de rezidența /naționalitate (dacă se încadrează)?
Dosarul cu actele necesare se pot depune la reședința de județ sau numai la București?
Cum suntem căsătoriți de mai mult de 5 ani, se poate încadra pentru naționalitate sau rezidența permanenta? (Specific ca nu a vizitat România niciodată pana acum)
Care sunt actele care trebuiesc traduse și legalizate, cu scopul de a le scoate din kuwait și traduse la ambasada româniei.
Aștept răspunsul dumneavoastră, va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Dobrescu , utilizator 13:15, 31 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. La ce lege se încadrează și ce tip de rezidența/viza ii pot obține când vine în România direct de la ambasada României din Kuwait ?
Membrii de familie ai cetăţenilor români vor solicita direct misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României din statul în care au reședinţa, viza de lungă şedere pentru reîntregirea familiei.

Aveti informatii detaliate aici:
[ link extern ]
[ link extern ]

Cand o solicita sa ia si certificatele de stare civila romanesti in original si copie.
Pe site scrie ca viza e 120 de euro, eu stiu ca pentru membrii de familie ai cetateanului roman viza e gratuita. O sa caut temeiul juridic si vi-l dau, ca sa-l aveti in caz ca vi se cere taxa consulara pentru viza.

2. Ce acte sunt necesare pentru procesul de rezidența /naționalitate (dacă se încadrează)?
Pentru nationalitate nu se incadreaza, pentru permisul de sedere aveti informatiile aici:
[ link extern ]
Pentru documente faceti click pe cuvantul lista:
Consultaţi lista documentelor necesare pentru obţinerea permisului de şedere în scopul reîntregirii familiei (pentru membrii de familie ai cetățenilor non UE/SEE).

3. Dosarul cu actele necesare se pot depune la reședința de județ sau numai la București?
Se depune la Inspectoratul pentru Imigrari din judetul dvs.

4. Cum suntem căsătoriți de mai mult de 5 ani, se poate încadra pentru naționalitate sau rezidența permanenta? (Specific ca nu a vizitat România niciodată pana acum)
Poate depune cererea pentru cetatenie oar dupa 5 ani de la stabilirea dvs. si cu indeplinirea unor conditii despre care e prea devreme sa vorbim :)

5. Care sunt actele care trebuiesc traduse și legalizate, cu scopul de a le scoate din kuwait și traduse la ambasada româniei.
Nu inteleg la ce acte va referiti, pare ca aveti tot ce trebuie:
deținem certificat de căsătorie eliberat de ambasada României din kuwait eliberat în anul 2011. Avem trei copii care momentan locuiesc în kuwait dar au naționalitate romana, certificate de naștere românești, pașapoarte eliberate de ambasada României în kuwait

Va mulțumesc pentru răspunsul prompt. Voi lua legătura cu autoritățile de la ambasada României din kuwait.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean din colombia emy h emy h buna seara ...as dori sa aflu ce acte necesare ar trebui unei cetatene din colombia pentru a se casatori cu un cetatean roman mentionez casatoria va avea loc ... (vezi toată discuția)
Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)