avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana1905

Activitate Ioana1905

Bună ziua,

Există posibilitatea legală prin care școala să refuze să "încheie" situația copilului meu de clasa I, prin refuzul acceptării unor absențe medicale întinse pe parcursul a aproximativ două luni? Mulțumesc!
Bună ziua,

Am o între legată de al meu CIM, cu act adițional de muncă la domiciliu + telemuncă. Angajatorul mă obligă mai nou, la două zile de venit la birou, în pofida existenței acelui act adițional pe care este specificată foarte clar locația de unde am dreptul să îmi desfășor muncă zilnică (n.r. adresa de domiciliu).

În absența unui nou act adițional, semnat bilateral desigur, care să stipuleze exact aceste noi condiții, sunt eu oare obligat să mă supun, din pdpv legal, acestor "pretenții" ale angajatorului? Vă mulțumesc pentru răspuns.
Răspuns la discuția Intrebare donatie scoala
Mi s-a parut pur si simplu ciudat ca o scoala mare si bine cotata din oras a preferat sa ceara donatii din partea parintilor pentru renovari, folosindu-se de munca copiilor atat la scoala, cat si in timpul liber, in loc sa apeleze la foduri europene sau la bani de la buget.
Târgul este organizat de școală pentru școală - nu de părinți.

Cornel Vasile a scris:

Se organizeaza acel Targ, probabil, cu vanzarea unor obiecte , iar banii rezultati sa fie folositi pentru renovarea Bibliotecii... daca il organizeaza parintii , nu intra sub incidenta textului invocat de dvs .

Donațiile nu ar trebui să vină totuși pe cale voluntară? Mi se pare foarte ciudat ca școala să fie și "organizatorul" și beneficiarul... În plus, am aflat că mai există și art. 170 din "Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar" care prevede că: "este interzisă şi constituie abatere disciplinară implicarea copiilor/elevilor sau a personalului din unitatea de învăţământ în strângerea şi/sau gestionarea fondurilor."

Cornel Vasile a scris:

Da, exista aceasta posibilitate... Biblioteca poate fi renovata din bani de la buget si din donatii.

Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal ca scoala la care invata copilul meu sa solicite donatii de la parinti pentru renovarea bibliotecii scolii, sub forma unui Targ de Craciun la care se vor comercializa articole confectionate de elevii claselor primare - atat in timpul orelor, cat si acasa. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Demisie în CIC
Buna ziua,

Revin cu o precizare la situatia discutata in mesajele precedente.

Dorind sa depun cerere de incetare a suspendarii c.i.m astfel incat data incetarii supendarii c.i.m. = data incetarii c.i.m, mi s-a spus ca aceste date nu pot coincide, intrucat este necesar sa exite minim o zi activa.

Este plauzibil si corect acest lucru?

Va multumesc anticipat.
Am luat legatura cu departamentul de Resurse Umane din cadrul firmei, acestia solicitandu-mi sa completez o cerere de revenire + efectuarea unui control medical aferent, iar mai apoi vor accede la incetarea efectiva a contractului.

Este oare corecta aceasta procedura, intrucat eu nu ii vad neaparat o logica? Sau imi pot depune demisia si fara a urma etapele mentionate de catre acestia?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!
Va multumesc, din nou, pentru raspuns.

Si apeland la amabilitatea dvs. revin si cu inca o intrebare: ce se intampla cu preavizul in acest caz?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Discuție Demisie în CIC
Buna ziua,

Sunt in CIC pana in data de 4 oct anul curent, dar nu doresc sa ma intorc la firma la care am lucrat. Cu alte cuvinte, doresc sa imi dau demisia de acum, din CIC.

Este posibil acest lucru? Si daca da, imi puteti spune, va rog, in baza carei legi?

Va multumesc anticipat.