avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie în CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie în CIC

Buna ziua,

Sunt in CIC pana in data de 4 oct anul curent, dar nu doresc sa ma intorc la firma la care am lucrat. Cu alte cuvinte, doresc sa imi dau demisia de acum, din CIC.

Este posibil acest lucru? Si daca da, imi puteti spune, va rog, in baza carei legi?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 27 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va depuneti demisia , chiar daca sunteti in CCC.
Temei : art.81 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc, din nou, pentru raspuns.

Si apeland la amabilitatea dvs. revin si cu inca o intrebare: ce se intampla cu preavizul in acest caz?

Va multumesc pentru timpul acordat.
acest răspuns util
In acest caz, angajatorul poate renunta la preaviz , conform art.81 alin.7 C.mun., sau se va suspenda pana la terminarea CCC.
Am luat legatura cu departamentul de Resurse Umane din cadrul firmei, acestia solicitandu-mi sa completez o cerere de revenire + efectuarea unui control medical aferent, iar mai apoi vor accede la incetarea efectiva a contractului.

Este oare corecta aceasta procedura, intrucat eu nu ii vad neaparat o logica? Sau imi pot depune demisia si fara a urma etapele mentionate de catre acestia?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!
acest răspuns util
Puteti depune o cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si , totodata , de incetare cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., astfel incat data incetarii supendarii c.i.m. = data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediul de crestere copil CristinaBAC CristinaBAC Buna ziua, sunt in ccc pana in 13septembie 2017, concediu prelungit pana la 3 ani cu certificat de hadicap. Puteti sa imi spuneti daca pot cere incetrarea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de muncă Valentina Emanuela Valentina Emanuela Bună! Cum trebuie să procedez la schimbarea locului de muncă,eu fiind în concediu maternal,să primesc stimulentul şi să fiu angajată la noul loc cu 60 ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din cic/ demisie florentina1212 florentina1212 Buna ziua. In cateva zile copilul meu face 2 ani deci se termina perioada de CIC. Mi-am gasit un alt job deci nu mai ma intorc la cei la care am lucrat ... (vezi toată discuția)