avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea din CIC/ demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea din CIC/ demisie

Buna ziua.
In cateva zile copilul meu face 2 ani deci se termina perioada de CIC. Mi-am gasit un alt job deci nu mai ma intorc la cei la care am lucrat inainte de CIC. Ce trebuie sa fac in situatia asta? Ce acte prezint la noul job?

Sper ca am fost coerenta, copilul nu prea ma lasa sa tastez.:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 16 Decembrie 2014
Odata cu cererea de revenire la munca , faceti si cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.- sau prin demisie .
In primul caz, nu se acorda preaviz ... insa DEMISIA poate fi cu sau fara preaviz.
Multumesc pt raspuns. Cererea, respectiv demisia trebuie facuta chiar in ziua in care copilul implineste 2 ani?
Legea nu prevede un anumit termen ssau o anumita data in care sa faceti aceasta cerere ... insa, in practica, cererea se depune inainte de terminarea CCC
buna ziua,
am si eu o problema asemanatoare doar ca la noi angajata nu s-a prezentat la serviciu, nu a facut nici cerere de revenire, nici demisie ...nimic... eu cum ma justific, ca si angajator, ce acte trebuie sa fac sa o pot concedia sau cum inregistrez in revisal, in d112 ???? ma puteti ajuta?
La data cand trebuia sa revina la locul de munca, angajatorul trebuia sa emita o decizie de constatare a incetarii suspendarii c.i.m. ca urmare a expirarii duratei CCC.
Decizia respectiva se comunica si salariatei.

Dupa emiterea acesteia , salariata era pontata absent nemotivat, urmand ca angajatorul sa demareze procedura cercetarii disciplinare in vederea aplicarii unei sanctiuni disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua v_anamaria v_anamaria Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului, mai am pana in aprilie, dar vreau sa revin la munca si nu vreau sa ma intorc unde am lucrat inainte de concediu. ... (vezi toată discuția)
Revenirea din cic și demisia tdiana21 tdiana21 Buna seara !Momentan sunt in CIC. Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, ar trebui sa ma întorc la serviciu din 10 mai, doar ca mi-am găsit un alt ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic sallai sallai Am o salariata revenita din CI copil pana la doi ani. Revine cu 15.12.2011. Cu 16.11.2011 ii inmanez preaviz de 20 zile cu reducere de activitate. Salariata ... (vezi toată discuția)