avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din Cic și demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din Cic și demisia

Buna seara !Momentan sunt in CIC. Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, ar trebui sa ma întorc la serviciu din 10 mai, doar ca mi-am găsit un alt job , unde trebuie sa încep din data de 1 Martie. Pot sa depun in aceeași zi cererea de revenire din CIC si cererea de demisie? In cazul in care nu mi se aproba “lichidarea la zi “, noua firma poate sa-mi facă un contract de munca cu data de 1 Martie ? Și cum ma afectează pe mine neprezentarea pentru efectuarea preavizului ?Va mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 12 Februarie 2018
1. Puteti depune cererea de revenire din CCC si cererea de demisie in aceeasi zi.

2. Noul angajator poate sa va incheie c.i.m., chiar daca vechiul c.i.m. nu a incetat.

3. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere activitate inainte de terminare ccc mihaela1707 mihaela1707 In present sunt in concediu crestere copil care se va termina in cepand din noiembrie. intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si nu ma mai intorc la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost în concediu pentru creșterea copilului pana ... scufitza1989 scufitza1989 Bună ziua! Am fost în concediu pentru creștere copilului pana pe data de 25.09.2022, copilul având certificat pt handicap pana pe data de 21.09.2022. Am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz mirela virtosu mirela virtosu Buna ziua, Daca astazi mi-am depus cererea de demisie si angajatorul a stabilit o perioada de preaviz pana pe data de 08.09.2015 inclusiv iar eu ma prezint la ... (vezi toată discuția)